De ce e Clotilde mai tare ca procurorul Iașinovschi

De ce e Clotilde mai tare ca procurorul Iașinovschi

Imagini cu madam  Clotilde Armand îmbrăcată la fel ca în filmarea din sala de numărare a voturilor au fost identificate. Cu claritate. Chiar GÂNDUL a punctat aceste aspecte, find vorba de momentul în care Clotilde Armand a dat declarații, alături de liderul USR, Dan Barna, în 29 septembrie 2020, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1. Era ea, în hainele ei. Aceleași. Declarațiile au fost postate live pe contul de Facebook al actualului vicepremier. Mai e vreun dubiu?

Degeaba încearcă madam primăriță graseiată să îmbrobodească oamenii cu totul felul de postări belicoase și cu amenințări cu tribunalul la Dan Tudorache, la avocatul acestuia și la televiziunile care au dat imaginile-bombă cu doamna prezentă la faza scormonirii sacilor cu voturi, ea trebuia să fie imediat citată și audiată după ce au apărut imaginile. Și ea, și soțul ei. Și martorii, toți cei din camera de fraudă. Așteptam asta de la procurorul Eugen Iașinovschi (SIIJ) dar acesta pare să fi înțepenit dosarul în fundul unui sertar și e mai interesat de pielea lui, adică în ce mod va ieși basma curată din verificările deschise la Inspecția Judiciară.

A trecut destul timp pentru ca această anchetă să fi trebuit să ajungă la un deznodământ. Însă, frecușurile ministrului Justiției și acoliților lui USR pentru desființarea SIIJ, presiunile venite de la bun început pe procurorul de caz, l-au făcut pe acesta ca în atmosfera toxică anume creată pentru ca acest dosar să nu se mai termine până ce SIIJ nu va dispărea, să iasă la rampă. La Denise Rifai. Și să vorbească despre dosar și adevăruri aflate până la acel moment. Ghinion. A supărat-o pe madam procuror general Scutea așa de tare, că Iașinovschi a fost dat pe mâna Inspecției Judiciare. A doua zi, Iașinovschi și-a făcut cerere de concediu pentru ca timpul să mai șteargă din scandalul apariției sale la Rifai.

Acum, a revenit. Dar, nu are voie să vorbească cu presa. În ditamai scandalul generat de dovezi indubitabile că alegerile la Sectorul 1 au fost fraudate la greu și pe față, noaptea ca hoții care strigau hoții altora cu ceva timp în urmă, Iașinovschi se comportă ca o broască țestoasă care zace pe fundul lacului și, sincer, nu-mi dau seama ce așteaptă. Măcar un pas cât de mic dacă ar fi făcut în dosar, măcar de ar fi început o serie de audieri pe care până acum nu le-a demarat din te miri ce strategii, măcar dacă i-ar fi adus acolo pe toți din comisie, pe procurorul Sprîncu, pe Clotilde și soțul ei, dar mai ales pe jandarmul de la pază și conducerea de atunci a Jandarmeriei ca să explice de ce au fost încălcate regulamentele. Măcar asta să fi văzut. Puțină efervescență. Nimic nou, însă, pe frontul SIIJ. Frica băgată în oasele celor câțiva procurori  de la Secția Specială care au în lucru dosare-cheie, scârba și sentimentul de neputință implementate în ultimul an și, de ce nu, alinierea la ordinele venite de la vârful PICCJ, face ca totul să rămână încremenit în oarbele anchete. Un trend periculos pentru Justiție și pentru societate!

Poate că tot despre frică am putea discuta și în cazul procurorului Iașinovschi care, după cum am auzit, săptămâna viitoare e citat să se prezinte la Inspecția Judiciară ca să fie audiat în lucrarea deschisă la sesizarea procurorului general Gabriela Scutea. Omul e la final de carieră, nu ar vrea totuși să plece cu vreo sancțiune disciplinară drept “răsplată” pentru întreaga lui carieră. Așa că, stă de veghe în lanul de dosare….

În acest timp, Clotildei de la Sectorul 1 i se rupe în stil franțuzesc de procurori, de presă, de cetățenii care o vor destituită și de toți românii care nu vor să mai audă de ea pour toujours.  Așa că nu pot să nu mă întreb: când și ce misiune o fi primit Clotilde în România, ce servicii secrete i-or fi asigurat succesul la alegeri și acum îi protejează spatele? Poate că va veni și ziua în care vom afla. Până atunci, Clotilde este mai tare ca Iașinovschi!

Adina Anghelescu-Stancu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor din sfera justiției, cofondator al site- ului luju.ro, citeste mai mult