„A fi sau a nu fi” | Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, evită să spună dacă Dăncilă va fi pe lista pentru alegerile parlamentare

Redactor:
Alexandru Costea
„A fi sau a nu fi” | Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, evită să spună dacă Dăncilă va fi pe lista pentru alegerile parlamentare
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să răspundă, în urma ședinței CEx de marți, dacă i-a promis fostului șef al partidului Viorica Dăncilă un post de parlamentar când a demisionat. El a spus că în niciun caz nu președintele interimar face listele, ci conducerea aleasă la Congres.

„(…) Avem alegerile pe 24 mai. Apoi sunt atât Rusaliile catolicilor, cât și ale ortodocșilor, nu cred că cineva și-a permis până acum…dar ce vedem la brambureala din Guvern, ar fi posibil și asta. Și pe urmă, avem alegeri generale, când nu președintele partidului, sub nicio formă președintele interimar al partidului va face aceste liste. Conducerea aleasă de partid la Congres o să discute cu președinții de organziații și-o să facă listele pentru generale”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, marți, în urma ședinței Comitetului Executiv al PSD, întrebat dacă i-a promis Vioricăi Dăncilă un post de parlametar.

În ședința Comitetului Executiv din 26 noiembrie 2019, Viorica Dăncilă a anunțat că demisionează de la șefia PSD. În discuțiile de la reuniunea social-democraților, Vioricăi Dăncilă i-ar fi fost promisă șefia organizației de femei a PSD precum și un loc de parlamentar de Teleorman, dacă demisionează, potrivit unor surse politice. De atunci Marcel Ciolacu conduce interimar partidul.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, joi, că șansele ca Viorica Dăncilă să fie pe lista PSD la parlamentare sunt tot mai mici, chiar dacă i se promisese un loc la alegeri, în schimbul demisiei de la șefia partidului.

 

Inchide