ACL: Statul român are „o problemă majoră” dacă nu se prelungește programul de votare în diaspora

Redactor:
Andi Manciu
ACL: Statul român are „o problemă majoră” dacă nu se prelungește programul de votare în diaspora
Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că statul român va avea "o problemă majoră" dacă nu se va încuviința solicitarea de prelungire a programului de votare din diaspora.

„Avem o guvernare care nu înțelege că efectele pe care astăzi le generează proasta organizare a alegerilor din diaspora pot să însemne ceva devastator pentru democrația din România. Sunt mii de români, au arătat toate televiziunile, a scris presa, am semnalat, avem filmulețe de la toată lumea. Sunt mii de români care nu vor putea, din pricina domnului Meleșcanu și a Ministerului de Externe, să-și exercite un drept fundamental. Este de datoria noastră, dar, din păcate, nu va ajuta la nimic, să cerem demisia astăzi a domnului Meleșcanu, care nu înțelege decât să ajute unul din candidați prin sabotarea votului din diaspora și să cerem ca o soluție obligatorie prelungirea programului de vot din diaspora”, a susținut Gorghiu.

Ea a menționat că, dacă programul de vot nu va fi prelungit, „statul român va avea o problemă majoră”.

„Suntem singurii din lume care împiedicăm exercitarea dreptului de vot al unor oameni care au acest drept de vot. Ca atare, așteptăm un răspuns favorabil la solicitatea noastră de prelungire a programului dreptului de vot”, a mai spus Gorghiu.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, după ce a votat, că a făcut o cerere către BEC prin care a solicitat prelungirea timpului de votare în străinătate, „acolo unde sunt oameni care au făcut eforturi deplasându-se la sute de kilometri pentru că nu s-a mărit numărul de secții ca să voteze”.

Tags:
Inchide