Adrian Oros, atac dur: La AFIR lucrau coafeze. 15% din posturile Ministerului Agriculturii vor fi reduse / Ministrul anunță: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni

Adrian Oros, atac dur: La AFIR lucrau coafeze. 15% din posturile Ministerului Agriculturii vor fi reduse / Ministrul anunță: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni
Publicat: 12/01/2020, 14:37

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca într-o conferință de presă, că au fost sute de persoane detașate de la firme private, fără concurs, iar aceste detașări au fost sistate de la 1 ianuarie 2020.

„Suntem într-un proces de evaluare a întregului personal din Ministerul Agriculturii și a instituțiilor din subordine și, în opinia noastră, cel puțin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar și locuri unde va trebui să angajăm oameni, unde capacitatea lor administrativă este scăzută. În aparatul propriu avem 708 angajați, iar în total, la toate instituțiile și agențiile din subordine, avem 14.239 de angajați. La AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r.) au fost zeci și sute de transferuri de la entități private, fără concurs, foarte mulți dintre angajați neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfășurată. Am găsit și coafeze și tot felul de > angajați și mulți milițieni, transferați de la firme private, cazuri de meserii mai puțin obișnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detașări au încetat de la 1 ianuarie 2020″, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA) este cel mai mare „dezastru”, fiind primite cereri de despăgubiri pentru pagube produse peștilor în zone unde se cultiva rapiță.

„Discuția cu cormoranul nu a fost întâmplătoare, am primit spre plată, dar nu am semnat, documente de despăgubiri pentru pagube produse în piscicultură de cormorani. Legislația europeană permite despăgubiri, dar am constatat că cifrele sunt foarte mari. Suspicionăm că trebuiau fie despăgubite doar anumite entități cu sume foarte mari. Unii cereau despăgubiri pentru cantități de pește, pierderi pe 2019, mai mari decât producția vândută în ultimii 5 ani. E puțin probabil să ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo și verifică. Avem hărți satelitare și dovezi că unii beneficiari ai programelor de despăgubiri nu au avut pește pentru că nu au avut apă, ei cultivau rapiță, orez și raportau pierderi la pește”, a explicat Oros.

Ministrul anunță: Voi lupta împotriva vânătorilor de subvenții. În România suntem campioni

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lupta împotriva vânătorilor de subvenții, investitori care nu urmăresc să facă performanță în domeniu, ci doar să încaseze subvențiile pentru terenurile sau animalele deținute.

Adrian Oros a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că intenționează redirecționarea banilor către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește animale.

„Avem de gând ca, în noul Program Național Strategic, să evităm banii care merg spre vânătorii de subvenții, persoane, companii sau fonduri de investiții care își plasează banii în agricultură nu pentru a face performanță, ci doar cu scopul de a vâna aceste subvenții în agricultură. Vrem să redirecționăm cât mai mulți bani către cei care au o tradiție în a cultiva pământ și a crește aninale. Voi lupta împotriva acestor vânătorilor de subvenții, la noi în țară suntem campioni. Când subvențiile vor dispărea, ei vor pleca din acest domeniu, dar până atunci în jurul lor distrug totul, iar cei care au tradiție în creșterea animalelor și în cultivarea pământului sunt sufocați de acești investitori”, a spus Oros.

Potrivit acestuia, la nivelul CE se va legifera ca un fermier veritabil să fie cel care obține 80% din venituri din agricultură și doar în aceste cazuri să poate beneficia de subvenții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice