Americanii au făcut „inventarul” puterii nucleare a regimului de la Phenian/ Cine va controla „butonul nuclear” după ce sora lui Kim Jong-un preia parțial puterea în Coreea de Nord

Americanii au făcut „inventarul” puterii nucleare a regimului de la Phenian/ Cine va controla „butonul nuclear” după ce sora lui Kim Jong-un preia parțial puterea în Coreea de Nord
DIPLOMAȚIE. Sora lui Kim Jong-uu, Kim Yo Jong. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20/08/2020, 18:38
Actualizat: 20/08/2020, 18:45

Zvonurile privind degradarea stării de sănătate a liderului nord-coreean, Kim Jong-un, au revenit în presa internațională după ce agenția de spionaj din Coreea de Sud a dezvăluit că acesta a delegat oficial o parte importantă din autoritatea sa către sora sa mai mică, Kim Yo-jong. Tânăra a devenit cunoscută după ce mass-media a speculat că ar fi fost aleasă ca succesor al fratelui său. 

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parţial puterea în Coreea de Nord. Sud-coreenii neagă în continuare că liderul nord-coreean ar avea probleme de sănătate.

Controverse privind succesiunea puterii în Coreea de Nord

„În ceea ce privește circumstanțele lui Kim Jong-un, a fost menționată„ delegarea puterii ”, a spus reporterilor Ha Tae-kyung din partea principalului partid de opoziție United Future, după o ședință parlamentară cu ușă închisă cu INS. Totuși, acest lucru nu înseamnă că Kim Yo-jong, primul vice-director al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor de la guvernare, a fost aleasă ca succesorul fratelui ei, a declarat parlamentarul.

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a anunţat că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-long, a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu SUA şi Coreea de Sud, ceea ce înseamnă că sora mai mică a liderului de la Phenian a preluat parţial puterea în ţară, relatează The Korea Herald.

Choe Pu-il, care se ocupă de afacerile militare la Comitetul Central al Partidului Muncitorilor de la guvernare, și Ri Pyong-chol, vicepreședinte al Comisiei Militare Centrale a Partidului Muncitorilor și funcționar responsabil cu dezvoltarea rachetelor și armelor nucleare din Nord, au fost încredințați să se ocupe de treburile militare.

Spionajul sud-coreean susține că reactorul nuclear al regimului sud-coreean este nefuncțional, dar oficialii americani spun cu totul altceva

În timpul informării, NIS a mai spus că reactorul nuclear de 5 megavati din complexul nuclear Yongbyon din Coreea de Nord, principala instalație nucleară a regimului comunist, nu este în prezent funcțional.

Fratele mic al lui Kim Jong-Un, Kim Yeo-Jeong, ar fi primit noi responsabilități în domeniul nuclear. În prezent acesta este primul vicepreședinte al Partidului Democrat al Muncii din Coreea de Nord.

Dezvăluirile agenției de spionaj sud-coreene vin imediat după cele ale armatei americane cu privire la arsenalul nuclear din Coreea de Nord.

Americanii spun că nord-coreenii ar avea în jur de 20 până la 60 de bombe nucleare și arme biologice din antrax

Acesta din urmă susține că Coreea de Nord are în jur de 20 până la 60 de bombe nucleare și a reușit, de asemenea, să facă arme bacteriologice din antrax. FYI, un kilogram de antrax este suficient pentru a ucide 50.000 de oameni. O modalitate prin care Kim Jong-Un ar descuraja ceilalți șefi de stat să ceară schimbarea regimului în țara sa. Armata americană estimează în continuare că Coreea de Nord are o capacitate suficientă pentru a produce 6 bombe noi pe an, scrie publicația franceză Closermag.fr

Joi, Kim Jong-un a recunoscut recent că economia Coreei de Nord a eșuat din cauza unor motive interne și externe.

Potrivit presei de stat din Nord, Kim a declarat că Partidul Muncitorilor de la guvernare va convoca un congres anul viitor pentru a dezvălui un nou plan economic pe cinci ani, în cadrul unei reuniuni plenare a Comitetului central al partidului.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a ieșit la începutul lunii iulie în public, după o lună de absență

Kim, care ar avea vârsta de 36 de ani, a lăudat Coreea de Nord pentru succesul „imens” în lupta cu noul coronavirus, pe măsură ce „regimul-pustnic” neagă că ar avea vreun caz de Covid-19, scrie Daily Mail.

Întâlnirea are loc după ce ministrul japonez al Apărării a reaprins discuția privind sănătatea lui Kim Jong-un, care ar fi grav bolnav.

Din aprilie și până în iunie, Kim a fost văzut în public de opt ori, față de 46 de ori, numărul aparițiilor de la instaurarea sa la putere, în 2011.

Ultima oară Kim a fost văzut în data de 8 iunie, la o întâlnire oficială. Joi, Taro Kono a declarat că a observat o serie de „deplasări nefirești” ale dictatorului, care s-a mutat de multe ori în țară.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică