Agitație anti-Tăriceanu în ALDE. Demisiile de la Tineret, dezmințite de partid

Agitație anti-Tăriceanu în ALDE. Demisiile de la Tineret, dezmințite de partid
Publicat: 17/10/2016, 14:56
Actualizat: 27/03/2019, 04:49

ALDE dezminte informația că vicepreședintele organizației de tineret a partidului, Elena Alecu, a demisionat, acuzându-l pe un fost membru al Biroului Permanent Național al tineretului ALDE, Andrei Timiș, că a lansat intenționat această informație falsă în mod deliberat, către presă, folosind o adresă de email falsă. ALDE precizează că Timiș a fost exclus din partid cu câteva luni în urmă și că acum s-a transformat într-o „coadă de topor a PNL”.

Elena Alecu, vicepreședintele organizației de tineret a ALDE, a dezmințit informația, conform unui comunicat de presă al partidului, acuzând că „numele ei a fost folosit cu rea intenție”: „Îmi pare rău că numele meu a fost folosit în această dezinformare de presă și sunt pur și simplu revoltată de tot ceea ce s-a scris. Este un atac murdar atât la adresa partidului pe care eu îl susțin, cât și la adresa conducerii ALDE. Am rămas surprinsă că acest comunicat fantomă a fost dat și în numele meu și îmi pare rău că nu am putut să-mi exprim punctul de vedere înainte de a fi publicat falsul comunicat”, declară Elena Alecu, conform comunicării ALDE.

Partidul mai precizează că Andrei Timiș, cel care a lansat informația oficială, a făcut parte din Biroul Permanent Național al organizației de tineret a ALDE, „însă de aproximativ un an nu a mai activat în partid, motiv pentru care a fost exclus din ALDE de câteva luni”.

De asemenea, mai precizează ALDE, comunicatul inițial care anunța demisiile a fost trimis de pe o adresă de email Gmail, care nu a aparținut niciodată organizației de tineret a ALDE și nici nu conține antetul partidului.

„Prin această intoxicare de presă, Andrei Timiș, fostul membru al organizației de tineret a ALDE s-a transformat în coada de topor a PNL-ului. În ultima perioadă, câțiva foști membri ALDE, nemulțumiți că nu se mai află în funcții de conducere și nici nu se regăsesc pe listele candidaților pentru alegerile parlamentare, au ales calea delațiunii publice sperând poate să obțină funcții în alte partide”, arată ALDE în comunicatul de presă.

Revolta de dimineață, împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu

„Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toții. Ne-am înșelat. Am fost înșelați. Din fruntea Partidului Alianței Liberalilor și Democraților, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitați să preia partidul și să ocupe funcțiile-cheie. Listele partidului, așa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puține sau multe, după caz – pe care am reușit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziția urmăriților penal, a trimișilor în judecată și a condamnaților cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid”, se arăta luni dimineață într-un comunicat de presă trimis în numele tinerilor ALDE și semnat de Elena Alecu, vicepreședinte al organizației de tineret, și Andrei Timiș, membru în conducerea aceleiași organizații.

Ei subliniau că vor să facă ”politică liberală, nu politică anti-justiție”, în vreme ce ALDE ”a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certați cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin”.

”Convinși că rolul generației noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică președintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE”, concluzionau semnatarii.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, duminică seara, un apel către parlamentari să refuze a se mai pronunța până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA, susținând că dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu reprezintă nicio urgență.

Copreședintele ALDE a susținut la începutul lunii octombrie că nu știe ca pe listele partidului să se afle candidați cu probleme penale, precizând că cei cercetați de procurori trebuie să se bucure de prezumția de nevinovăție și amintind că și Iohannis a candidat la președinție deși era în proces cu ANI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Noi tendințe în modă. Blugii pătați în dreptul șlițului stârnesc scandal
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925