Alegeri prezidențiale 2019 | BEC a validat candidatura lui Alexandru Cumpănașu și Ramona Bruynseels / Bobby Păunescu, respins după ce nu a strâns numărul necesar de semnături

Alegeri prezidențiale 2019 | BEC a validat candidatura lui Alexandru Cumpănașu și Ramona Bruynseels / Bobby Păunescu, respins după ce nu a strâns numărul necesar de semnături
Publicat: 25/09/2019, 08:25

UPDATE Candidaturile lui Bobby Păunescu și Maria Minea, respinse

BEC a decis respingerea înregistrării candidaturii de independent a Mariei Minea pentru alegerile prezidențiale.Totodată, instituția a respins și validarea candidaturii lui Bobby Păunescu, deoarece nu a strâns numărul necesar de semnături. Au fost găsite, totodată, și semnături în fotocopii.

În Decizia privind respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale Mariei Minea pentru alegerea Președintelui României din anul 2019 se arată că din de 231.620 de semnături depuse, 199.492 erau afectate de diferite lipsuri, precum copii xerox color, fotocopii, lipse semnături ale susținătorilor pe mai multe pagini.

„În urma verificărilor efectuate la depunerea listelor de susținători, conform procesului verbal încheiat în data de 22 septembrie 2019, a fost identificat formal un număr de 231.620 de semnături, din care 199.492 erau afectate de diferite lipsuri, precum copii xerox color, fotocopii, lipse semnături ale susținătorilor pe mai multe pagini. De asemenea, s-a constatat că 1.173 de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin similitudini evidente. Față de această împrejurare, s-a solicitat AEP să efectueze verificări prin sondaj ale datelor înscrise în lista susținătorilor”, prevede decizia de respingere a candidaturii Mariei Minea la prezidențiale.

Instituția precizează că a sesizat organele de urmărire penală competente în contextul unor suspiciuni privind veridicitatea unui număr mare de semnături.

„Având în vedere că împrejurprile de fapt constatate cu ocazia verificărilor la nivelul BEC dau naștere unor suspiciuni rezonabile cu privire la veridicitatea unui număr mare de semnături regăsite în listele de susținătorim precum și cu privire la realitatea declarațiilor pe propria răspundere prin care se atestă această verificitate, s-a decis sesizarea organelor de urmprire penală competente. În ceea ce privește condiția referitoare la numărul susținătorilor prevăzut în Legea nr. 370/2004, în urma verificării listelor de susținători efectuată de BEC, s-a constatat că 199.492 de semnături, din totalul de 231.620 reprezintă de fapt fotocopii sau sunt afectate de alte neregularități”, transmite BEC.

Și candidatura lui Bobby Păunescu a fost respinsă, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

„În urma verificărilor efectuate după depunerea listei de susținători, a fost identificat formal un număr de 177.556 de semnături, din care 145. 047 erau în fapt, fotocopii. S-a constat că 145.047 de semnături, din totalul de 177.556 semnături identificate, reprezintă în fapt, fotocopii. Astfel, BEC respinge înregistrarea candidaturii domnului Bobby George Marius Păunescu la alegerile pentru președintele României din 2019″, se arată în motivarea deciziei instituției.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe campania oficială.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

UPDATE BEC a validat candidatura lui Stanoevici și a mai multor independenți la alegerile prezidențiale

Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii actorului și fostului ministru pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la alegerile prezidențiale. Totodată, instituția a aprobat candidaturile mai multor independenți, printre care și cea a lui Ninel Peia sau a lui Cătălin Ivan.

Potrivit Deciziei nr. 21/D/24.09.2019, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii lui Bogdan Dragoș Aureliu Marian Stanoevici la alegerile prezidențiale.

„Conform procesului verbal încheiat pe 22 septembrie 2019 au fost identificate 222.706 de semnături, din care 3.943 erau afectate de diferite lipsuri, respectiv semnătura din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, semnptura susținătorului, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numărul actului de identitate ale acestuia. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 9792 de semnături care au fosy prezentate ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei BEC.

Instituția precizează însă că Bogdan Stanoevici îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru intrarea în cursa pentru Cotroceni. Totodată, semnăturile eliminate de instituție nu afectează numărul necesar pentru înregistarrea candidaturii, respectiv 200.000 de semnături.

Biroul Electoral Central a validat, de asemenea, candidatura lui Cătălin Ivan în cursa pentru Cotroceni, cu precizarea că 55.924 de semnături conțin elemente de similitudine evidentă.

O altă decizie luată de BEC este aceea de înregistrare a candidaturii și a semnului electoral ale lui John Ion Banu pentru alegerea președintelui României din 2019.

„Conform procesului verbal, au fost identificate 222.457 semnături, din care 3661 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus 12. 854 semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite conțin elemente de similitudine evidentă”, se arată în decizia luată de BEC, cu precizarea că semnăturile menționate nu afectează numprul necesar de 200.000 de semnături, astfel că acesta îndeplinește toate condițiile necesare înregistrării în cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, BEC a validat și candidatura lui Sebastian Constantin Popescu, cu mențiunea că „ au fost identificate 206.576 semnături, din care 232 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 49.938 de semnături conțin elemente de similitudine”.

Și Ninel Peia a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni, potrivit unei decizii luate de BEC.

„Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 201.836 semnături, din care 1.215 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. De asemenea, 48.791 prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă”, se mai arată în motivarea deciziei.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe campania oficială.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

Știrea inițială. Potrivit Deciziei nr. 24/D/24.09.2019 publicate pe site-ul instituției, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpănașu pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

BEC precizează că 39.914 de semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.

Și candidatura Ramonei Bruynseels a fost aprobată de către Biroul Electoral Central, potrivit Deciziei nr. 19/D/24.09.2019.

„Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 280.683 de semnături, din care 914 erau afectate de diferite lipsuri referitoare la semnătură sau data din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numprul actului de identitate ori data nașterii acestuia. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 23.909 de semnături, aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.
În urma analizei s-a constat că Ramona Ioana Bruynseels îndeplinește toate condițiile prevăzute de Constituție. Totodată, s-a constatat că propunerea de candidatură este susținută de cel puțin 200.000 de alegători. BEC înregistrează candidatura doamnei Ramona Bruynseels la alegerile prentru președintele României din anul 2019″, se arată în motivarea deciziei.

BEC a sesizat Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care în urma verificărilor instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia. Printre candidați se numără Alexandru Cumpănașu și Viorel Cataramă.

Ramona Bruynseels și-a depus duminică, la BEC, candidatura de independent la alegerile prezidențiale, înregistrând peste 280.000 de semnături.

Și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, și-a depus, duminică, la BEC, candidatura, în calitate de independent, la alegerile prezidențiale. El a reușit să strângă peste 230.000 de semnături.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe campania oficială.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului