Alegeri prezidențiale 2019 | Premierul Orban, în vizită la MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare în Diaspora: Au mai apărut mici situații

Redactor:
Politic
Alegeri prezidențiale 2019 | Premierul Orban, în vizită la MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare în Diaspora: Au mai apărut mici situații
Premierul Ludovic Orban a mers, sâmbătă, la sediul MAE pentru a verifica operațiunile privind procesul de votare în străinătate, el afirmând că "din fericire, procesul decurge în bune condiții", deși au apărut și "mici situații" în privința înlocuirii unor delegați din secțiile de votare.

„Am venit să facem o evaluare a modului în care decurge procesul de votare la secțiile de votare din străinătate și să vedem dacă mai sunt necesare măsuri în cazul în care mai apar situații în care reclamă decizii rapide pentru a asigura condițiile de desfășurare cele mai bune. Din fericire, procesul decurge în bune condiții. Modificările la lege sunt modificări dau rezultate”, a declarat Ludovic Orban.

El a admis că au apărut și „mici situații”.

„Au mai apărut mici situații, mi-a spus domnul ministru, legat de viteza foarte lentă de reacție a Biroului Electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegați la secțiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegați la secțiile de votare ,în care, neavând decât două ședințe, Biroul Electoral pentru Secțiile din străinătate a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire. Azi au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire și 113 de suplimentare. Sper sunt 100 de cereri de supliemntare, care sperăm că vor fi aprobate cât mai repede pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiții la nivelul fiecărui biroul electoral la nivel de secții de votare”, a adăugat premierul, precizând că aceste cereri sunt importante pentru că nu toate secțiile au numărul complet de delegați.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că a încercat rezolvarea punctuală a situațiilor care țin de competența MAE.

„Ne bucură faptul că un număr mare de cetățeni români încă de ieri (vineri – n.r.) s-au prezentat să voteze, deși a fost o zi parțială de vot și în același timp o zi de lucru. Asta indică faptul că cetățenii români doresc să-și exercite dreptul de vot. Am încercat să rezolvăm punctual diversele probleme care ne stau nouă în competență”, a declarat Aurescu.

Inchide