Alegerile locale | USR a aprobat Regulamentul care permite susținerea candidaților independenți / Barna: Am creat cadrul procedural prin care USR va contribui la victoria forțelor reformatoare / Nicușor Dan ar putea fi sprijinit de partid în cursa pentru Primăria Capitalei

Alegerile locale | USR a aprobat Regulamentul care permite susținerea candidaților independenți / Barna: Am creat cadrul procedural prin care USR va contribui la victoria forțelor reformatoare / Nicușor Dan ar putea fi sprijinit de partid în cursa pentru Primăria Capitalei
Publicat: 30/11/2019, 21:22

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abțineri, restul fiind voturi „pentru”.

Dan Barna afirmase anterior că Nicușor Dan a fost invitat să se înscrie în USR și „pentru că în felul acesta, eu consider că USR și întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, însă acesta nu a dat curs invitației, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent”.

„Este unul dintre candidații pe care noi îi considerăm viabili și cu șanse să poată fi candidatul unic al Opoziției, în ceea ce înseamnă lupta pentru București și pentru câștigarea Bucureștiului de la Gabriela Firea”, a completat Barna despre Nicușor Dan.

Barna: Am creat cadrul procedural prin care USR va contribui la victoria forțelor reformatoare

Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, regulamentul ce prevede susținerea, la locale, a candidaților independenți sau non-membri, astfel încât filialele județene sau locale pot decide susținerea unor candidați externi. Dan Barna consideră că USR contribuie la „victoria forțelor reformatoare”.

„Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcționare, printre care și un regulament privind susținerea la alegerile locale a candidaților non-membri sau independenți, introducând posibilitatea ca filialele județene sau locale ale USR să decidă susținerea unor candidați externi”, se arată într-un comunicat de presă al USR, remis Mediafax.

De asemenea, va exista posibilitatea desemnării candidaților externi, statutar, prin diverse moduri, anume negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise.

„În cazul în care filialele județene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidați externi, desemnarea candidaților la primării sau la consilii județene se va face statutar în baza unor mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise. După desemnarea candidaților interni, organizațiile USR pot încheia alianțe electorale cu alte partide sau organizații politice. Candidații externi susținuți de USR trebuie să îndeplinească condițiile legale, dar și criteriile de integritate ale USR”, mai este precizat în document.

Liderul USR este de părere că USR va contribui, în acest mod, la „victoria forțelor reformatoare la alegerile locale”.

„Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forțelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală și credibilă de schimbare după 30 de ani de administrație clientelară PSD care a blocat dezvoltarea și modernizarea țării. Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetățenii”, a explicat, potrivit sursei citate, președintele USR, Dan Barna.

El a mai spus că „e important să avem candidați a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială și reputația lor să nu poată prejudicia prestigiul și imaginea USR. Asta înseamnă fără penali, fără traseiști, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securități sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”.

„Tot în cadrul ședinței de sâmbătă a Comitetului Politic, a fost adoptată Carta Valorilor USR, un document care prezintă principiile și valorile pe care partidul și-a construit programul de guvernare”, mai informează partidul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia