Alexandru Petrescu (PSD): Nu am văzut ca primarul Clotilde Armand să se lupte cu mafia imobiliară, dar se mândrește cu plângeri penale. Sectorul 1 arată din ce în ce mai mult ca o periferie decăzută

Alexandru Petrescu (PSD): Nu am văzut ca primarul Clotilde Armand să se lupte cu mafia imobiliară, dar se mândrește cu plângeri penale. Sectorul 1 arată din ce în ce mai mult ca o periferie decăzută
Publicat: 21/06/2022, 13:34
Actualizat: 21/06/2022, 13:45

Vicepreședintele PSD Sector 1, Alexandru Petrescu, afirmă că, până acum, nu a văzut ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, să se „lupte” cu mafia imobiliară. În schimb, spune el, „ea se mândrește cu o plângere penală împotriva cuiva care a ridicat un bloc ilegal undeva în sector”. „Sectorul 1 arată din ce în ce mai mult ca o periferie decăzută”, adaugă el.

„Urbanismul incoerent și construcțiile ilegale sunt caracteristici ale Bucureștiului prezentului. Nicio administrație postdecembristă nu s-a aplecat cu suficient interes asupra acestor domenii care sunt reglementate și controlate sever în orice țară civilizată. Modul în care se prezintă Capitala României este o carte de vizită în orice epocă”, afirmă Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședintele PSD Sector 1 continuă și spune că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, „se mândrește cu o plângere penală, documentul ei favorit, împotriva cuiva care a ridicat un bloc ilegal undeva în sector”.

„Nici nu contează unde anume, important e că în București se construiește fără autorizație. Cu toate acestea, nu am auzit-o până acum pe doamna Armand să ia poziție pe acest subiect important. Nu se „luptă” și cu mafia imobiliară, nu doar cu cea din domeniul salubrității, după cum susține?”, se întreabă, retoric, sursa citată.

El spune că există aceeași lipsă de coerență și viziune „în actul administrativ prestat stângaci de Clotilde Armand”, „aceleași reacții tardive, aceleași declarații pline de truisme și platitudini care nu spun absolut nimic”.

„Realitatea dură de pe străzi probează cum, dintr-un reper al Capitalei, sectorul 1 arată din ce în ce mai mult ca o periferie decăzută, totul sub ochii unei administrații locale indiferente și incompetente”, conchide Petrescu.

Vicepreședintele PSD Sector 1, Alexandru Petrescu / Sursa foto: Facebook
Vicepreședintele PSD Sector 1, Alexandru Petrescu / Sursa foto: Facebook

Clotilde Armand: „Vom demola unde este de demolat”

În urmă cu o săptămână, Clotilde Armand a anunțat că a depus plângere penală pe numele unui dezvoltator imobiliar care a construit un bloc fără autorizație în cartierul Băneasa.

Clotilde Armand a explicat, într-o postare pe Facebook, că la această situație s-a ajuns pe fondul lipsei de implicare a polițiștilor locali care au lucrat sub fostele administrații.

„Blocul de opt etaje a fost construit fără a avea autorizație de construire. Da, ați citit bine. Asta pentru că în timpul fostelor administrații locale, Poliția Locală era folosită doar pentru filaje politice și sinecuri, iar haosul urbanistic s-a extins treptat în Sectorul 1. Acest imobil (S+P+8E) a răsărit, în urmă cu mai mulți ani, în cartierul Băneasa, pe strada Heliului. În primăvară, am făcut plângere penală împotriva proprietarului pentru continuarea unor lucrări de construcții neautorizate, iar acum așteptăm rezultatul anchetei procurorilor. În paralel, am solicitat judecătorilor să dea dreptul polițiștilor locali de la Disciplina în construcții să poată pătrundă în imobil pentru a stabili care este în acest moment situația blocului”, a afirmat edilul Sectorului 1.
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult