Alina Gorghiu: Opoziția are peste cinci-șase proiecte legate de acest vot prin corespondență

Redactor:
Andrei Ilinca
Alina Gorghiu: Opoziția are peste cinci-șase proiecte legate de acest vot prin corespondență
Alina Gorghiu a declarat, marți, la finalul Birourilor Permanente Reunite, că vor fi discutate în termen rapid proiectele legate de legislația electorală, pentru a nu se mai ajunge în situația alegerilor din 2014 sau 2019.

„Cele mai importante două puncte sunt cele legate de comisia care va dezbate în termen rapid proiecte legate de legislația electorală, astfel încât incidente similare celor din 2014, din timpul alegerilor prezidențiale, cele din data de 26 mai anul acesta din timpul alegerilor europarlamentare să nu se mai repete”, a declarat Alina Gorghiu.

Gorghiu a declarat că se așteaptă ca Parchetul să ajungă la o concluzie pentru sancționarea persoanelor „care au îngrădit exercitarea dreptului la voi în Diaspora”.

„Evident că nu în BPR trebuie stabiliți vinovații, mă aștept, însă, ca ancheta Parchetelor să ducă la o concluzie de data aceasta, astfel încât să nu rămână nesancționate persoanele care au îngrădit exercitarea dreptului de vot în Diaspora.”, a adăugat aceasta.

Senatoarea PNL a adăugat că Opoziția are mai multe proiecte legate de votul prin corespondență.

„Am fost de acord cu înființarea acestei Comisii dar cu discutarea cu prioritate a proiectelor aflate deja în procedură legislativă. Opoziția are în Camera Deputaților peste cinci-șase proiecte legate de acest vot prin corespondență, vot electronic și alte facilități astfel încât cetățenii din Diaspora să își poată exprima dreptul de vot fără blocaje”, a adăugat Gorghiu.

Aceasta a mai spus că speră ca modificările legislative să fie aplicabile până la alegerile prezidențiale.

„Iar a doua solicitare pe care Birourile Permanente Reunite au acceptat-o a fost legată de calendar. Ne dorim să avem finalizate concluziile și propunerile pentru îmbunătățire a legislației astfel încât ele să devină realitate și aplicabile până la alegerile prezidențiale, până la finalul acestei sesiuni, cel târziu la data de 1 septembrie să fie totul publicat în Monitorul Oficial”, a mai spus aceasta.

Foto: Hepta

Inchide