ALL INCLUSIVE ELECTORAL. Oferta Robert Negoiță: tur al Parlamentului, masă la restaurant plus o vizită la mănăstirea Cernica. VIDEOREPORTAJ

Publicat: 05/06/2012, 19:09
Actualizat: 17/09/2013, 16:25

Clădirea Palatului Parlamentului a devenit loc de pelerinaj în timpul campaniei electorale pentru cetățenii aduși cu autocarele de candidați. Dacă parlamentarii trec din ce în ce mai rar pe la muncă, instituția se trezește la viață datorită alegătorilor aduși în vizită.

Metoda este folosită de mai mulți parlamentari care s-au înscris în cursa pentru alegerile locale. Scopul simplu este de a câștiga voturi. Candidatul USL pentru Primăria Sectorului 3, Robert Negoiță, a venit cu o ofertă completă: vizitarea clădirii Parlamentului, o masă la restaurantul de la hotelul Rin, plus o vizită la mănăstirea Cernica.

În parcarea Parlamentului, autocarele cu emblema hotelului „Rin” stau la umbră în șir indian, așteptând cuminți excursioniștii. În interior, zarvă mare. „Stați în rând, nu plecați doamnă”, îi strigă o blondă unei doamne care vrea să-și extindă traseul prin Palatul Parlamentului. „Lăsați-mă în pace vreau să văd ce este aici”, se luptă doamna pentru drepturile ei. Adusă să vadă clădirea unde lucrează aleșii neamului, ea nu vrea să lase ceva neobservat. Nu câștigă însă războiul, iar cerbicia organizatorilor o readuce tăcută în pluton.

O administratoră de bloc mărturisește că s-a implicat în „organizare”. Niște pachete de sărbători de la candidatul Negoiță, strângerea de oameni prin parcuri. „Treburi de campanie”, pe scurt. Ca o credincioasă la spovedanie arată că nu are nimic de ascuns: urmează să meargă la hotel pentru o masă la restaurant și de acolo la mănăstirea Cernica.

„Doamne, ce frumoasă este. Puțini oameni merită să ajungă aici”, se miră o doamnă durdulie de clădirea Palatului Parlamentului. Nu toată lumea este la fel de încântată de traseu. „M-au urcat pe scări până la șase apoi am coborât. Nu am văzut prea mult. Cică lucrează parlamentarii și nu avem voie”, se plânge o doamnă. Îi mulțumește totuși candidatului Negoiță pentru această excursie.

La finalul turului Parlamentului sunt conduși în formație, sunt conduși spre autocare. „Nu vă grăbiți, nu pleacă nimeni fără dumneavoastră”, strigă o femeie „din comitetul de organizare” la mulțimea care își căuta năucă autocarul cu care venise. „La Rin hotel, tăticule”!, comandă un bătrânel șoferului plictisit de așteptarea prea lungă.

„Fac asta mai bine de doi ani de zile și asta fac permanent și asta trebuie să facă orice politician. Nu o fac neapărat pentru oameni, ci o fac pentru mine, este de datoria mea să o fac. Cred că oamenii sunt satisfăcuți, de asta vin în număr așa de mare. Oamenii au nevoie să se întâlnească, să socializeze, au nevoie să se cunoască. Nu cred că îi interesează pe cetățean cât a costat campania mea sau a domnului Liviu Negoiță”, explică sigur pe el candidatul USL, Robert Negoiță.

Mulți dintre „invitații” candidatului au fost pentru prima dată la Parlament. Pentru ei vizita în locul unde muncesc aleșii neamului a fost un moment special, care poate fi repetat, cu puțin noroc, la următoarea campanie. În sectorul 3, competiția este dură, dar un lucru este sigur: va câștiga Negoiță. Electoratul va decide dacă Liviu sau Robert.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun