ALOCARE. PSD solicită mai mulți bani pentru primării la rectificarea bugetară

Redactor:
Gandul
ALOCARE. PSD solicită mai mulți bani pentru primării la rectificarea bugetară

PSD vrea ca autorităţile locale să primească mai mulţi bani la rectificarea bugetară, în urma epidemiei de coronavirus. Motivul invocat de PSD este acela că Guvernul nu a oferit primăriilor suficienți bani până în prezent, de la debutul epidemiei.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvând al PSD,  a declarat că primăriile au cheltuit peste 500 de milioane de lei, pe timpul epidemiei de COVID-19, iar Guvernul nu a dat înapoi decât 17 milioane.

„Cel mai importante amendamente vor fi acelea care vor privi alocarea de fonduri extrem de necesare, vitale, chiar, către autorităţile locale, care pe lângă toate cheltuielile pe care le-au făcut, până acum, pentru pandemie, peste 500 de milioane de lei investite şi numai 17 milioane de lei primite de la Guvern, înapoi, s-au trezit, acum, că trebuie să susţină şi jumătate din transportul elevilor, care e normal să fie gratuit, dar este la fel de normal ca Guvernul, odată ce legiferează în acest fel, să asigure şi resursele financiare necesare”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, marţi, într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax. Rectificarea ar putea intra la vot săptămâna viitoare.

Alocare. Banii ar putea fi dați săptămâna viitoare, la rectificare

Rectificarea va intra la vot, probabil, săptămâna viitoare, a transmis Romaşcanu.

Rectificarea bugetară pe anul 2020 se va realiza luând în calcul efectele crizei COVID-19.

Totodată, social-democraţii au discutat în Biroul Naţional susţinerea iniţiativelor legislative depuse în Parlament care privesc majorarea madnatelor primarilor, vice-primarilor, preşeinţilor de Consilii Judeţene şi de Consilii Locale la 5 ani, în loc de 4, relatează surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Comisia Europeană anunța pe 21 martie că va direcţiona către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19, se arată într-un document publicat pe pagina de Facebook a reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Potrivit acestui document, România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale.

La această sumă se vor adăuga alte 637 de milioane de euro, prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie şi aprilie.

 

Inchide