Ambasada SUA Recepție Ziua Independenței București 2018

Publicat: 30/06/2018, 11:59
Actualizat: 04/07/2018, 12:48

După un obicei mai vechi, recepția cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite a fost sărbătorită în avans, vineri, la sediul ambasadei din București. Vremea ploioasă nu a descurajat oaspeții americanilor să onoreze invitația.

invitatii sosiți la Ziua Independenței

Ploaia nu-i descurajează pe americani

Președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au ales să nu participe la recepție, dar mai mulți miniștri din guvern au fost prezenți. De exemplu, ministrul de FinanțeEugen Teodorovici, care tocmai a fost numit președintele Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Investiții, a cărei conduceri a preluat-o România, pentru un an de zile.

Eugen Teodorovici și Hans Klemm

Mesaj către americani

Ministrul de ExterneTeodor Meleșcanueste printre primii care au confirmat plecarea lui Hans Klemm de la Ambasada de la București. „Înlocuitorul său vorbește limba română,” a precizat Meleșcanu, dar a refuzat să-i dezvăluie numele.

Teodor Meleșcanu la recepție

Așteptând oaspeții

Victor Ciorbea, fericit că, deși e avocat al Poporului, nu are nici o atribuție în conflictul Guvern-Președinție privind revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Victor Ciorbea la receptie

Selfie

Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, una din personalitățile din România foarte apreciate și susținute de americani.

Laura Codruța Kovesi sosește la recepție

Elegantă, la recepție

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a adus soțul la recepție. Potrivit unui sondaj Sociopol, ea se aflăpe locul doiîn preferințele românilor, înaintea românului de etnie germană Klaus Iohannis, dar după românul de origine siriană Raed Arafat.

Gabriela Firea și Florentin Pandele

Fostul ministru al EducațieiEcaterina Andronescu, unul dintre liderii partidului în ultimii ani, este tot mai izolată în PSD. Susține că nu vrea să părăsească partidul, dar a asistat recent la o lansare a agendei politice a partidului înființat de Victor Ponta.

Trump veghează pașii Ecaterinei Andronescu

Un alt disident din PSD, fostul premierMihai Tudose, și el apreciat de americani. El este unul dintre PSD-iștii marcanți care nu a fost de acord cu organizarea unui miting de susținere a Cabinetului Dăncilă: „Suntem la guvernare!”

Mihai Tudose infrunta ploaia

Fostul președinteEmil Constantinescuapare tot mai rar în viața publică. Pe vremuri, era considerat de Corneliu Coposu un politician de viitor.

Emil Constantinescu

După sosirea invitaților, ploaia s-a oprit și a ieșitcurcubeul. Un fenomen similar, stimulat atunci de americani, a marcat vizita la București a lui George Bush în 2002.

Curcubeu de Ziua Independenței SUA

Ceremonia oficială a fost marcată de militarii americani care au prezentatonorul.

Klaus Iohannis și Hans Klemm primesc onorul

Militarii americani prezintă onorul

Vom colaborapentru a îmbunătăți securitatea cibernetică și a oferi apărare împotriva amenințărilor hibride. Vom promova valorile americane șivom aplaudaîmbrățișarea de către România a unui viitor democratic și consolidarea instituțiilor sale democratice, inclusiv a unui sistem judiciar independent,” a declarat vineri seară, Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.”Vom încuraja contribuțiile României la securitatea energetică a Europei, inclusiv prin luarea măsurilor necesare investițiilor strategice în producția de energie înMarea Neagră, care are extraordinarul potențial de a transforma România într-un centru regional de producție și distribuție de energie. Vom sprijini un mediu de afaceri și investițional stabil, previzibil și transparent, pentru a atrage investitori americani în România, a dezvolta comerțul dintre țările noastre și a promova prosperitatea economică comună.”

Discursul lui Hans Klemm

„Vom continua să prezentăm România ca un aliat NATO model, care își îndeplinește sau depășește angajamentele față de Alianțăinvestind în apărarea sa, modernizându-și capacitățile și contribuind nu doar la securitatea regională, ci și la apărarea transatlantică și la eforturile de a pune capăt conflictelor din zone aflate la mare distanță, precum Afganistan. Împreună vom menține și consolida legăturile transatlantice”, a completat ambasadorul SUA la București.

Discursul lui Hans Klemm

„Acum, când sărbătorim independența Americii, Centenarul unității României și prietenia existentă între America și România în ultimii 100 de ani, sper la unparteneriatși mai puternic, pe măsură ce întâmpinăm împreună provocările și extraordinarele oportunități ce ne așteaptă,” a conchis Hans Klemm.

Hans Klemm

„Sunt convins că președinția Consiliului UE va prezenta o oportunitate deosebită pentru promovarea parteneriatului transatlantic. Doresc să asigur partenerul nostru strategic că sunt ferm angajat ca țara noastră să rămână același actor implicat, responsabil și stabil. Cooperarea dintre România și SUA în plan politic, militar și de Securitate au ajuns la un nivel exceptional,” a declarat președinteleKlaus Iohannisîn discursul său.

Klaus Iohannis, discurs

„Încurajăm consolidarea dimensiunii economice, inclusiv prin investiții, în domenii precum cel energetic, însă ca acest obiectiv să fie posibil, avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justiție puternic, independent, o guvernare transparentă și responsabilă, care chiar respectă statul de drept. Toate acestea nu reprezintă o opțiune, ci singura cale pentru o Românie puternică,un partener strategic. Veți găsi mereu în România un aliat, un partener și un prieten pe care vă puteți baza,” a afirmat președintele.

Discurs Klaus Iohannis

„Istoria României ne reamintește constant cădemocrațianu trebuie luată drept un dat garantat. Poate aceasta e cea mai mare lecție pe care trebuie să ne-o însușim acum, la 100 de ani de prietenie cu SUA. Democrația trebuie apărată și consolidată în fiecare zi, cu toată determinare, în Europa, România și toate colțurile lumii”, a completat șeful statului.

Klaus Iohannis și Hans Klemm

Discuție neprotocolară între Klaus Iohannis și Hans Klemm. Ambasadorul american a fost tot timpulatentla modificările legislației penale operate de politicienii români.

Klaus Iohannis și Hans Klemm

În timpul recepției de vineri, a avut loc odemonstrație aviatică, urmărită cu interes de toată lumea.

miting aerian

Klemm si Iohannis, privind mitingul aerian

La recepția oferită de ambasada SUA cu ocazia aniversării pe data de 4 iulie a Zilei Independenței, șeful statului român a participat alături de soția sa, Carmen Iohannis.

miting aviatic

urmîrind mitingul aerian

Recepția oferită de Ambasada americană s-a încheiat cu o petrecere.

participanți la receptie

concert la receptia ambasadei sua

selfie cu marinarii americani

Petrecerea de la Ambasada SUA

Fotografii puse la dispoziție de Ambasada SUA la București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...