Ambasadorul SUA la București: Încercările Rusiei de a semăna agresiune nu vor avea succes. Rămânem uniţi în sprijinul pentru Ucraina

Ambasadorul SUA la București: Încercările Rusiei de a semăna agresiune nu vor avea succes. Rămânem uniţi în sprijinul pentru Ucraina
Publicat: 23/02/2024, 17:18
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat, vineri, că Guvernul României şi partenerii din societatea civilă merită o apreciere specială pentru angajamentul lor continuu faţă de protecţia şi asistenţa oferită refugiaţilor din Ucraina.
Kathleen Kavalec a participat la evenimentul organizat de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), la Gara de Nord din Capitală, pentru a marca doi ani de la răspunsul României la situaţia refugiaţilor din Ucraina.

În urmă cu doi ani, Rusia a început un război neprovocat și ilegal de agresiune împotriva Ucrainei. Așa cum a spus Secretarul Blinken, „În acest război, există un agresor și o victimă. Rusia luptă pentru cucerire. Ucraina luptă pentru libertatea sa”. Războiul lui Putin a declanșat un lanț devastator de distrugeri, a făcut victime și a strămutat zeci de milioane de oameni. Începând cu 24 februarie, peste 5 milioane de refugiați au căutat o formă de protecție și siguranță temporară sau pe termen mai lung în România, iar mulți dintre ei au tranzitat aici, prin Gara de Nord, a afirmat Kovalec.

Ambasadorul a transmis felicitări societății românești pentru eforturile depuse pentru a-și ajuta vecinii, oferind hrană, adăpost, asistență medicală, transport și sprijin pentru ca aceștia să-și continue călătoria sau să rămână în România.

Guvernul României și partenerii din societatea civilă merită o apreciere specială pentru angajamentul lor continuu față de protecția și asistența oferită refugiaților din Ucraina, a menționat Kovalec.

Kathleen Kavalec a vorbit și despre eforturile Rusiei de a provoca nemulțumirea față de Ucraina în țările care adăpostesc refugiații de război.

Dincolo de tragedia umanitară, Rusia a încercat să ne divizeze și să conteste angajamentul nostru de a apăra suveranitatea Ucrainei. Grupările pro-Kremlin au folosit ura și campanii de dezinformare pentru a alimenta resentimentele împotriva refugiaților ucraineni la nivel global, a afirmat ambasadorul SUA în România.

Potrivit ambasadorului, planul de răspuns pus în aplicare de către Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite, în colaborare cu alte agenţii ale ONU şi ONG-uri, a oferit sprijin crucial unui număr de aproximativ 124.000 de refugiaţi pe parcursul anului trecut.

Sunt încrezătoare că planul pentru anul 2024 elaborat de Înaltul Comisariat va asigura în continuare protecţia şi incluziunea refugiaţilor ucraineni, a adăugat Kovalec.

Kathleen Kavalec a menţionat că determinarea fermă a poporului ucrainean şi a sprijinului comunităţii internaţionale transmite un mesaj clar „personajelor negative precum Putin”, că „încercările lor de a semăna agresiune, divizare şi ură nu vor avea succes”.

CITEȘTE ȘI:

Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: Am văzut o mare stabilitate în Guvern în ultimele luni. Suntem foarte mulțumiți de situația actuală

„Strânge din dinți și îndură” | 2 ani de război în Ucraina: „O luptă modernă între David și Goliat. Cât mai poate rezista Kievul?

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple