Andrei Gerea a fost propus pentru a prelua ministerul Economiei

Andrei Gerea a fost propus pentru a prelua ministerul Economiei
Publicat: 15/10/2013, 12:03
Actualizat: 29/07/2014, 18:36

PNL a decis cine îl va înlocui pe Varujan Vosganian în fruntea ministerului Economiei, Andrei Gerea fiind propunerea liberalilor pentru acest minister. Gerea este liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, fiind la al treilea mandat de parlamentar. Totodată, Gerea este membru în Comisia Economică din Camera Deputaților.

Biroul Politic Național al PNL a validat în unanimitate această propunere făcută de liderii partidului. Liberalii au avut de ales între varianta unui tehnocrat sau a unui membru de partid pentru acest minister. În cele din urmă s-a ales varianta unui ministru-politic, opțiunea tehnocratului picând. Săptămâna trecută ministrul Varujan Vosganian și-a „dat demisia de onoare” la scurt timp după ce Senatul a respins cererea venită din partea DIICOT pentru începerea urmării penale. Liberalul a fost acuzat de subminarea economiei naționale.

În timp ce președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că propunerea sa pentru funcția de ministru a fost stabilită încă de la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți lideri liberali au afirmat ieri pentru gândul că postul de ministru al Economiei urma să fie stabilit între un tehnocrat sau un membru de partid. O întâlnire decisivă, dar neoficială, pentru a se stabili numele viitorului ministru a avut loc ieri seara. La prima oră, liderii PNL au avut o nouă reuniune, în cerc restrâns, în biroul lui Crin Antonescu de la Senat, unde s-a hotărât că Andrei Gerea va fi viitorul ministru al Economiei.

Surse din conducerea PNL au precizat că s-a încercat ca numele propus în BPN să nu fie dezvăluit înaintea ședinței pentru a se evita „precedentul Săpunaru”. În luna august, Crin Antonescu i-a propus deputatului PNL Nini Săpunaru funcția de ministru al Transporturilor, dar a fost obligat în cele din urmă să o aleagă pentru această funcție pe europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, din cauza opoziției premierului Ponta față nominalizarea lui Săpunaru.

Declarația de avere a lui Andrei Gerea

Propunerea PNL pentru funcția de ministru al Economiei, Andrei Gerea, are un apartament de 101 mp în Pitești cumpărat în 2005 și o casă de 220 mp în Ștefănești Argeș, cumpărată în 2007.

Liberalul are deschis la Banca Transilvania un cont curent în care are 10.000 de euro. La capitolul „datorii”, Andrei Gerea are două credite pe 20 de ani la BCR, unul de 55.500 euro, intervalul 2005 – 2025, și altul de 116.000 de euro, intervalul 2007 – 2037. Liberalul a obținut anul trecut venituri doar din activitatea parlamentară.

Potrivit declarației de interese, Gerea este asociat cu 50% la Valahia Investments SRL Pitești, asociat cu 66,67% la Valahia Motor SRL Pitești și asociat cu 15% la Gamma Asig Broker SRL.

Iepurele Vulpescu

Mai mulți vicepreședinți PNL au comparat varianta Vulpescu la Ministerul Economiei, cu cea „a iepurelui la atletism, pentru a se vedea reacția celorlalți”.

Competiția internă din PNL pentru desemnarea viitorului ministru al Economiei, a fost precedată de postarea surpriză de pe blogul personal a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Acesta a anunțat că marele câștigător al scaunului său este fostul șef al Oficiului pentru Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu. Informația a fost negată de Vulpescu, care a declarat că nu i s-a propus să preia Ministerul Economiei, dar și de alți lideri PNL.

„Pentru oricine a luat în serios „dezvăluirea”, de pe blogul personal al domnului Varujan Vosganian, că aș fi ocupat biroul „domniei sale” de ministru al economiei, dezmint pe aceeași cale: în scris, public, prin internet. Nu am primit o propunere de a prelua portofoliul de Ministru al Economiei și nu am avut vreo discuție în acest sens cu vreun decident politic”, a postat pe contul de Facebook Remus Vulpescu.

Vicepremierul Daniel Chițoiu a precizat că Vulpescu nu a preluat biroul lui Vosganian, lucru confirmat și de directorul de cabinet al lui Chițoiu.

„Ocup funcția (și biroul asociat) de director de cabinet al Ministrului Finanțelor Publice, iar preocuparea mea o reprezintă îndeplinirea atribuțiilor aferente acestui post.Cred că Ministerul Economiei, așa cum l-a lăsat dl. Vosganian, nu are nevoie de literatură cu personaje și formulări de Oscar, ci de un profesionist curajos care să își asume decizii din cele mai dificile și nepopulare. Oricine va fi, îi urez succes !”, a fost mesajul lui Vulpescu transmis prin intermediul rețelei de socializare.

Vicepremierul Daniel Chițoiu a admis că este posibil ca PNL să propună un tehnocrat pentru această funcție. Soluția nu este pe placul tuturor vicepreședinților, mulți dorind ca acest minister să fie asumat și politic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun