Antonescu, despre autodenunțul lui Ponta: Colegii din PSD au apucături colectiviste

Antonescu, despre autodenunțul lui Ponta: Colegii din PSD au apucături colectiviste
Publicat: 13/09/2012, 00:53
Actualizat: 28/09/2018, 21:43

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la RTV, despre inițiativa lui Victor Ponta de a se autodenunța la DNA pe tema referendumului, că cei din PSD au, prin tradiție, apucături colectiviste și că este un gest simbolic potrivit mai degrabă în opoziție.

„Colegii din PSD – nu o spun cu nicio malițiozatate – prin tradiție au apucături colective, colectiviste și atunci sigur că s-au dus mai mulți. Apreciez acest gest, moralmente mă solidarizez și eu cu el, cred însă că, dincolo de acest gest, primul ministru, Guvernul, noi cei care suntem din majoritatea parlamentară, avem de făcut mai mult decât atât”, a arătat Crin Antonescu.

El a menționat că este un gest simbolic foarte potrivit pentru opoziție.

„Noi suntem, totuși – nu pot să spun la putere, să nu râdă cineva de mine – dar la guvernare cu siguranță”, a mai arătat președintele PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a semnat autodenunțul și că îl va trimite la DNA prin Poștă, cu număr de înregistrare, el precizând că nu se va prezenta la sediul instituției pentru a-l lăsa acolo personal.

„L-am semnat deja. Nu (merg la DNA, n.r.) Se trimite frumos prin Poștă, cu număr de înregistrare”, a spus Ponta.

El a precizat că toți membrii BPN au procedat similar și că la fel vor proceda și membrii CExN.

„Dacă asta e o infracțiune (îndemnarea oamenilor să meargă la vot, n.r.) în viziunea celor de la DNA, trebuie să fim pedepsiți. Dar bănuiesc că suntem foarte mulți cei care am făcut lucrul ăsta”, a spus Ponta.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul.

Liviu Dragnea a declarat că procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință „niște învinuiri” în cazul privind referendumul, el urmând să revină „în următoarele două săptămâni” pentru a da o declarație.

„Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele și fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informații cu ceea ce se întâmplă de la membrii săi”, a declarat Liviu Dragnea.

Ulterior, DNA a informat că Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, și-ar fi folosit autoritatea și influența în scopul obținerii unei prezențe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori și persoane cu drept interzis de a vota.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză pe Dragnea că a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen și aprobate corespunzător); obținerea pe căi ilicite de informații, în fiecare oră, despre numărul de persoane care și-au exercitat dreptul de vot și despre modul în care s-a votat în unele secții de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu; practicarea «turismului electoral» – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secția de votare la care au fost arondați, cât și la alte secții de votare din țară; falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale; falsificarea de semnături ale multor alegători, plecați din țară în momentul referendumului; votul exercitat de minori, interziși judecătorești și persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală; neaplicarea autocolantelor cu mențiunea «VOTAT» pe cărțile / buletinele de identitate ale votanților.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea ședinței BPC, despre autodenunțul la Parchet împreună cu Victor Ponta, în urma cercetării lui Liviu Dragnea, că au fost „descurajați” de procurorul general să facă acest demers și că îl roagă pe Vasile Blaga să le facă plângere penală.

Liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu au declarat, joi, că se autodenunță că l-au instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la referendum.

Întrebată, joi seară, la Gândul Live, dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului, în care este cercetat de procurorii anticorupție Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman, procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală față de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.

„În acest moment nu s-a început urmărirea penală față de domnii Ponta și Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunț, îl vom înregistra și îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să știe că un autodenunț trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă dorește să facă un astfel de autodenunț sau nu”, a declarat procurorul general al României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers