Antonescu: E o inflație de insulte și acuzații Băsescu-Ponta; Se va ajunge la bolovani în ferestre?

Antonescu: E o inflație de insulte și acuzații Băsescu-Ponta; Se va ajunge la bolovani în ferestre?
Publicat: 07/12/2013, 10:31
Actualizat: 30/09/2018, 06:22

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că disputele între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au ajuns la „o inflație de insulte și acuzații”, criticând faptul că șeful statului face acuzații „râzând”, în vreme ce primul ministru „răspunde în treacăt”.

Antonescu a susținut, într-o emisiune la Realitatea TV, că disputele politice dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au ajuns la „o inflație de insulte și de acuzații”.

„Mai avem un an (până la alegerile prezidențiale, n.r.) și s-a ajuns la acuzație făcută cu steagul în spate, deci declarație oficială a președintelui României despre primul ministru că este profund corupt. E un scandal în orice țară civilizată. Ce o să se mai întâmple peste un an? Se vor trage palme? Se va ajunge la bolovani aruncați la propriu în ferestrele unuia sau altuia dintre Palate? Unde se ajunge cu asta și ce relevanță are până la urmă?”, a întrebat retoric președintele PNL.

De asemnea, Antonescu a declarat că Traian Băsescu nu a prezentat nicio probă împotriva premierului, iar acuzațiile făcute la adresa acestuia au fost „râzând”.

„O acuzație de acest fel să fie făcută fără niciun fel de probă, fără niciun fel de solemnitate dacă vreți…deci nu poți să acuzi primul ministru din țara ta, tu ca președinte, că e «profund corupt» râzând. Se ajunge pe de altă parte că primul ministru la astfel de acuzații răspunde în treacăt, undeva, într-o altă acțiune…pe un alt șantier, așa, că a venit vorba. Asta nu mai e în niciun fel normalitate”, a mai spus liderul PNL.

„Nu Victor Ponta este cel care trebuie să vină și să dovedească faptul că nu e cu nimic corupt în anumite decizii politice ale sale. Asta este însă valabil în justiție, corect era ca, dacă președintele avea elemente că anumite decizii ale Guvernului, ale primului ministru, ascund interese ilegitime, trebuia să facă o comunicare publică serioasă pe chestiunea asta, nu la supărare și, așa, în treacăt. Și într-adevăr, vorba domnului Ponta și vorba chiar a domnului Băsescu în altă situație, trebuia să se adreseze Parchetului”, a afirmat Antonescu.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Victor Ponta este un premier „profund corupt”, care încearcă să-și ascundă corupția sub acuzații, șeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roșia Montană, de memorandumul cu FMI și de acciza la combustibil.

„Victor Ponta este un prim-ministru corupt profund, care încearcă să își ascundă hoția sub acte normative. A încercat să facă să dispară pur și simplu 380 de milioane de dolari pe care ni-i datora Rompetrol, ascunzându-se sub o lege care a fost declarată, din păcate pentru el, neconstituțională”, spunea șeful statului.

El a continuat: „Victor Ponta este corupt pentru că a încercat să își ascundă sub o lege aranjamentele pentru Roșia Montană în loc să fi parcurs circultul normal, prin care Guvernul își asumă atribuțiunile constituționale pe care le are”.

Potrivit șefului statului, premierul este corupt pentru că „a luat 2.800 de hectare pământ de la Academia Agricolă și le-a transferat la Consiliul Județean Brăila”.

Președintele l-a mai acuzat pe Victor Ponta că „este profund corupt” pentru că îl sprijină și îi facilitează lui Sebastian Ghiță, patronul Romania TV, foarte multe contracte.

„Da, este corupt”, a mai spus Băsescu despre premierul Ponta, precizând că dovezile sunt chiar actele normative pe care președintele PSD „le-a făcut la presiunea baronetului lui”.

Întrebat dacă a sesizat Parchetul cu privire la aceste acte de corupție, președintele a spus: „Deocamdată sunt acte normative. Când o să-i vină timpul. L-am sesizat la fel cum a sesizat și el cu fiica mea”.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Lancrăm, comentând acuzațiile președintelui Traian Băsescu la adresa sa, că șeful statului, în calitate de înalt funcționar public, ar trebui să depună o plângere la DNA dacă are cunoștință despre o faptă de corupție.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri după-amiază, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăștie și unde a fost solicitat de jurnaliști să comenteze acuzațiile șefului statului, că nu a urmărit ce a spus președintele, deoarece are treabă de obicei.

„Nu, eu am treabă de obicei. Domnia sa nu are”, a spus Victor Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost acuzat că este corupt, Ponta a răspuns că, în acest caz, este obligația președintelui, ca înalt funcționar public, să depună o plângere la DNA dacă are cunoștință despre o faptă de corupție.

„Sunt convins că a și depus o plângere la DNA astăzi (vineri – n.r.). E obligația domniei sale, ca înalt funcționar public, dacă cunoaște vreo faptă de corupție să meargă azi la DNA și să depună o plângere. A depus azi? Atunci, dacă nu a depus, hai să vorbim de lucruri serioase”, a spus Victor Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×