Antonescu: I-am explicat lui Ponta ce înseamnă coaliție,după ce a zis că el decide și restul execută

Antonescu: I-am explicat lui Ponta ce înseamnă coaliție,după ce a zis că el decide și restul execută
Publicat: 20/12/2013, 00:13
Actualizat: 16/08/2014, 01:07

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că la întâlnirea de miercuri cu premierul Victor Ponta liderii PNL i-au explicat acestuia ce înseamnă un Guvern de coaliției, după ce liderul PSD a susținut că el decide, iar miniștrii execută, altfel părăsesc Guvernul.

Antonescu a fost întrebat cum a decurs reuniunea de la sediul PNL de miercuri, la care au luat parte premierul Victor Ponta și o serie de miniștri din partea PSD și PNL.

„Această ordonanță, care ar fi trebuit inițiată de la Ministerul Culturii, a sperat cel puțin … sau contrasemnată de ministrul Culturii în opinia primului ministru era o ordonanță cu care noi nu eram de acord. Primul ministru a venit, a expus principiul că ce decide domnia sa în Guvern toți miniștrii trebuie să execute, altfel pleacă. Am avut o discuție despre ce înseamnă un Guvern de coaliție și că anumite decizii se iau nu doar de primul ministru. Sigur că primul ministru poate să ia o decizie din punct de vedere administrativ singur în ultimă instanță, dar din punct de vedere politic deciziile se iau altfel (…). În cele din urmă, poziția miniștrilor noștri a rămas aceeași. Primul ministru a dat o ordonanță de urgență care însă nu a fost inițiată și nu a fost contrasemnată de niciun ministru liberal. În același timp, și ei au acceptat să convocăm plenul Parlamentului mâine (vineri – n.r. și să încercăm să rezolvăm această problemă fără ca să fie nevoie să se activeze, ca să spun așa, ordonanța”, a spus Antonescu, într-o emisiune la Digi 24.

El a menționat că nu a fost „nicio secundă” vreo discuție despre demisii sau despre ruperea USL.

„Nu am fost la un pas de ruperea coaliției, nu aș putea spune câți pași exact sunt până la ruperea coaliției, sper să fie foarte mulți, dar în orice caz nu ieri și nu din acest motiv am fost aproape de ruperea coaliției”, a mai precizat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a fost miercuri la sediul PNL pentru o discuție cu liderul Crin Antonescu.

Înainte de a merge la sediul PNL, Ponta a avut, la sediul Guvernului, o discuție cu mai mulți miniștri PSD și PNL, precum și cu liderul PC, Daniel Constantin, mai mult de două ore. Premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu miniștrii liberali legat de situația de la TVR și a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu președintele Crin Antonescu.

Surse din USL au declarat că liderii Uniunii nu s-au înțeles, la întâlnirea de miercuri, pe subiectele legate de OUG privind desemnarea unei conduceri interimare la TVR și comasarea muzeelor.

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care permite Birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea interimară a TVR, printre avizatori nefigurând niciun ministru liberal, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale. „Actul normativ nu are avizele miniștrilor liberali deoarece nici nu trebuia să fie avizat de aceștia, ci doar să fie adoptat în cadrul Guvernului”, au susținut sursele citate.

La finalul ședinței, Guvernul a emis un comunicat în care se arată că ordonanța de urgență completează Legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Romane de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune și reglementează „situația foarte puțin probabilă” în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se va întruni, vineri 20 decembrie 2013, în cvorum legal, pentru desemnarea directorului general al Societății Române de Televiziune. În această situație, arată Guvernul, conform ordonanței, Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților numesc un director general interimar pentru o perioadă de 60 de zile. Pe perioada interimatului, directorul general interimar îndeplinește doar acte de administrare curentă a activității societății.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că i-a spus premierului Victor Ponta că miniștrii liberali nu vor semna o OUG privind conducerea interimară a TVR. Antonescu a spus că PNL nu îl poate împiedica pe primul ministru să dea o ordonanță de urgență, dar că aceasta nu va fi semnată de miniștrii PNL.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12.00 în ședință comună pentru a stabili directorul interimar al TVR. Propunerea PNL pentru acest post este Stelian Tănase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Un val de frig ameninţă România. Zonele în care temperaturile au coborât deja aproape de...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Ce gest a făcut Nemo după ce a câștigat Eurovision! Reacția lui Dan Negru vizavi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
O simplă modificare a unei mese poate aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni hepatice
Ce nu face NICIODATĂ cu BANII cel mai TARE economist al lumii?
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
Ce mesaj a transmis Mihai Leu de pe patul de spital? Campionul, internat de urgenţă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Reacţia dură a purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, faţă de câştigătorul Eurovision: "Victoria...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Grecia aduce mii de egipteni pentru muncile agricole