Antonescu: Locul STS este mai degrabă la CSAT; Locul 112, la Guvern

Redactor:
Andi Manciu
Antonescu: Locul STS este mai degrabă la CSAT; Locul 112, la Guvern
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că locul Serviciul de Telecomunicații Speciale este mai degrabă în subordinea CSAT ori să aparțină într-un anumit mod și de CSAT, în vreme ce serviciul de urgență 112 ar trebui să aparțină de Guvern.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că locul Serviciul de Telecomunicații Speciale este mai degrabă în subordinea CSAT ori să aparțină într-un anumit mod și de CSAT, în vreme ce serviciul de urgență 112 ar trebui să aparțină de Guvern.

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune a postului România TV, dacă STS ar trebui să fie în subordinea CSAT sau a MAI, în contextul votului din Parlament pe proiectul de lege al USL vizând acest Serviciu.

„Locul STS-ului, mai degrabă la CSAT sau oricum sub o formă sau alta și la CSAT. Locul 112, la Guvern. (…) Voi dori să ascult și părerea celui care va fi ministru de Interne”, a declarat Antonescu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil, luni, propunerea legislativă prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este reorganizat într-un departament care va funcționa în structura Ministerului de Interne.

Proiectul de lege prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale în cadrul MAI și devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiți și eliberați din funcție de către premier.

Proiectul de lege privind STS va fi dezbătut la Camera Deputaților în procedură de urgență, urmând să fie analizat în comisiile de apărare și administrație și apoi în plen.

Membrii PNL din Comisia de apărare a Camerei Deputaților au solicitat, luni, ca discutarea proiectului de lege privind STS să fie amânată pentru săptămâna viitoare, motivul invocat ținând de situația actuală care implică vacanța postului de ministru de Interne.

„Suspansul la Legea STS va continua, eu sper că cel mult o săptămână. La cererea colegilor liberali, am votat în unanimitate amânarea discuțiilor pentru săptămâna viitoare. Motivul pentru care s-a făcut această amânare și pentru care colegii liberali au cerut amânarea a fost că în momentul de față încă nu există o clarificare a situației în ceea ce prevește Ministerul de Interne, cine va fi în fruntea ministerului, și noi nu am avut decât să le satisfacem această doleanță și să amânăm pe săptămana viitoare discutarea acestui proiect de lege”, a precizat, luni, social-democratul Ion Mocioalcă, președintele comisiei.

La ședința de luni a Comisiei de apărare a venit și directorul STS, Marcel Opriș, acesta plecând fără să facă declarații, după ce a fost luată decizia amânării discutării proiectului de lege privind organizarea și funcționarea STS.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a anunțat, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în care președintele Traian Băsescu a precizat că nu se impune să schimbe conducerea Serviciului de telecomunicații Speciale (STS) pentru intervenția în accidentul aviatic din Munții Apuseni, că USL va iniția un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne și în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Tags:
Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide