Antonescu: Moțiune de cenzură pe CAS și profit reinvestit dacă Guvernul nu ia măsuri până la 1 mai-2

Redactor:
Andi Manciu
Antonescu: Moțiune de cenzură pe CAS și profit reinvestit dacă Guvernul nu ia măsuri până la 1 mai-2
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marți, că PNL cere Guvernului să adopte până la 1 mai măsurile privind scăderea CAS cu 5% și neimpozitarea profitului reinvestit, precizând că în caz contrar liberalii vor depune moțiune de cenzură.

„Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% și măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întâmpla, atunci PNL va depune moțiune de cenzură”, a spus Antonescu, marți seară, după ședința liderilor liberali.

Antonescu a declarat, marți, că după ceea ce a văzut în Parlament la angajarea răspunderii Guvernului, fapt pe care l-a catalogat drept „un simulacru” și „o glumă”, consideră că ar fi neserios ca liberalii să mai inițieze o moțiune de cenzură.

Antonescu a fost întrebat dacă PNL intenționează să mai depună o moțiune de cenzură. „După ce am văzut eu astăzi în Parlament, după simulacrul, gluma, care a avut loc azi în Parlament, aproape că mi se pare neserios să mai vorbim despre moțiune de cenzură. Că pentru a depune o moțiune de cenzură trebuie să ai la ce … dar o să vă spun după”, a răspuns Antonescu, înaintea reuniunii Biroului Politic al PNL.

Ședința plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului în care Guvernul și-a asumat răspunderea pe un program politic a durat 20 de minute, premierul susținând un discurs de aproape cinci minute.

Andi Manciu, [email protected]

Inchide