• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Antonescu: PNL nu acceptă ca USL să devină moșia lui Ponta. Premierul să aleagă între Voiculescu și Iohannis

Antonescu: PNL nu acceptă ca USL să devină moșia lui Ponta. Premierul să aleagă între Voiculescu și Iohannis
Antonescu spune că USL nu este moșia lui Victor Ponta

Declarațiile din ultimele zile ale liderilor social-democrați care au vorbit despre faptul că PSD are majoritatea în Parlament și fără PNL, l-au iritat pe Crin Antonescu, care a ținut să îi amintească lui Victor Ponta că „USL nu este moșia” sa.

„Un singur lucru trebuie să fie clar și pentru Victor Ponta, și pentru Ilie Sârbu, și pentru Daniel Constantin, și pentru toată lumea, PNL a făcut în anumite condiții, a cerut votul românilor pentru USL. Dacă cineva crede că PNL, cumințel așa, va accepta transformarea USL într-un fel de moșie a lui Victor Ponta sau USD se înșală”, a spus la Antena3 Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liberalii nu vor accepta ca președintele PC, Daniel Constantin, să fie instalat în funcția de vicepremier. „Trebuie să ne vedem fiecare de treabă, nu să invetăm funcții de vicepremieri pentru partide de 1%, nu se justifică. PNL nu poate fi o anexa, ca PC-ul. Se inventează în mod caraghios funcții de vicepremier”, a punctat Antonescu.

Crin Antonescu i-a cerut premierului Ponta să „aleagă între Voiculescu și Iohannis” și că USL nu este o „moșie socialistă cu o rezervație liberală”.

În ce privește avertismentul lansat de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, potrivit căruia Antonescu ar putea să piardă funcția de președinte al Senatului, dat fiind faptul că social-democrații au majoritate, împreună cu PC, liderul PNL a spus că nu se lasă intimidat și nici că se sperie de astfel de amenințări.

„Dacă cineva consideră că are majoritate, poate să facă orice, dar nu are nicio legătură cu remanierea guvernamentală. Cu mine nu merge cu astfel de amenințări. Credeți că mă sperii și zic , ca nu cumva să-mi luați funcția și că fac orice, mă înscriu și în PC pentru asta? Au majroitate cu care amenință, foarte bine, înseamnă că au renunțat la USL”, a mai spus președintele PNL.

Întrebat dacă PNL vrea ieșirea de la guvernare, liderul liberal a negat, cu precizarea că nici nu poate accepta orice condiții. „Noi nu vrem să ieșim de la guvernare, dorim să întărim guvernarea. Dar PNL nu poate sta în orice condiții. Ponta trebuie să aleagă între Iohannis și Voiculescu. PSD poate să spună orice, ca nu mai există USL și că nu-și respectă promisiunile electorale. Nu vor să-și țină cuvântul, asta e, nu se poate. Nu mai avem nici USL, asta e, mergem mai departe”, a mai spus el.

 

 

Inchide