Antonescu RENUNȚĂ la candidatura la prezidențiale. „Nu am timp să vindec resentimente”

Antonescu RENUNȚĂ la candidatura la prezidențiale. „Nu am timp să vindec resentimente
Publicat: 31/05/2014, 19:21
Actualizat: 06/07/2016, 17:07

Crin Antonescu a anunțat astăzi că renunță la candidatura la prezidențiale, chiar dacă se consideră cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea.

„Consider că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea. Știu la fel de bine clasa politică românească, eu știu că oamenii politici adevărați schimbă sondajele. Am tot ce e necesar pentru această luptă. Nu am timp să vindec resentimente. Conștient că e urgent ca eforturile de unificare a dreptei să meargă înainte, anunț intenția de a nu candida la președinția României”, a spus Antonescu, care a adăugat că este necesară desemnarea „grabnică” a unui candidat al dreptei, până pe 15 iulie, care să fie mai ușor de acordat de politicienii și presa de dreapta.

Potrivit acestuia, bătălia toamnei va fi „între pietoni și baroni”. Liberalul a precizat că își renunța începând de la ședința de luni a conducerii PNL și la funcția de președinte interimar.

„Pun capăt și interimatului meu, iar luni îi vor ruga pe colegii mei să preia efectiv toate atribuțiile care trebuie exercitate în această lună”, a spus Antonescu.

El și-a dat demisia din fruntea partidului, a doua zi după ce s-au anunțat rezultatele de la europarlamentare, PNL nereușind să treacă ținta stabilită de Antonescu, de 20%.

Conducerea partidului va fi asigurată până la Congresul de la sfârșitul lunii iunie de prim-vicepreședintele interimar, Klaus Iohannis.

Antonescu a ținut să-și anunțe colegii că în cadrul procesului de fuziune cu PDL, la care se lucrează în acest moment, partidul nu va renunța la titulatura de PNL.

„Pentru a înlătura complet pericilul de a fi capturat de eforturile PSD și guvernul PSD, pentru ca negocierile cu PPE să fie finalizate și am menținut acest interimat să demarăm rapid un proces de reconstrucție a legitimare a dreptei. Pentru că am ajuns la acest subiect vreau să le spun tuturor membrilor PNL, nimeni din PNL nu va pune problema schimbării acestui nume istoric. În cursul unor negocieri, care presupun o atenție reciprocă, le spun tuturor, chiar dacă nu voi mai fi președinte, sunt aici și garantez că numele și identitatea PNL nu vor fi sub nicio formă și motiv schimbate”, a spus Crin Antonescu în ultima sa conferință în fruntea PNL.

Vasile Blaga a declarat după negocierile PNL – PDL că pe baza sondajelor de opinie va fi stabilit candidatul dreptei la prezidențiale, din partea democrat liberalilor urmând să fie măsura Cătălin Predoiu. Liberalii îl propun pentru această funcție pe Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Iohannis îl laudă pe Antonescu

Prim-vicepreședintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a catalogat gestul lui Crin Antonescu de a se retrage din competiția prezidențială drept un „gest unic”, „gestul unui mare om politic”.

„Prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului și al României înaintea propriului interes și a propriei cariere politice. Consider că, prin gestul făcut astăzi, Crin Antonescu rămâne cel mai valoros om al Partidului Național Liberal și sper și îmi doresc ca împreună să reușim să întărim PNL și să atingem împreună obiectivele politice pe care și le propune Partidul Național Liberal”, susține Klaus Iohannis.

Crin Antonescu a anunțat astăzi că renunță la candidatura pentru prezidențiale, dar și la funcția de președinte interimar al PNL.

Klaus Iohannis este principalul favorit pentru a prelua președinția PNL, dar și pentru a deveni candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult