ARD deplânge „atitudinea disprețuitoare” a PNL față de Tăriceanu și Chiliman

ARD deplânge atitudinea disprețuitoare a PNL față de Tăriceanu și Chiliman
Publicat: 24/11/2012, 15:46
Actualizat: 25/06/2013, 23:47

ARD deplânge „atitudinea disprețuitoare” pe care PNL o are față de cei care știu ce înseamnă liberalismul, cum sunt Călin Popescu Tăriceanu și Andrei Chiliman, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda.

„Deplângem recentele evoluții din PNL, asocierea liberalilor cu Gigi Becali și atitudinea disprețuitoare pe care PNL o are față de cei care știu semnificația liberalismului, cum sunt Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman. Deplângem agresiunea care este adusă valorilor liberalismului, agresiune care este exercitată cu ajutorul lui Gigi Becali și a trustului lui Dan Voiculuescu”, a spus Preda.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că fostul lider PNL Călin Popescu Tăriceanu este manipulat pe tema poziției USL față de UE, el adăugând că este greu să primești sfaturi de la cineva care a anunțat, ca premier, fără consultări, că România nu-și va respecta unele angajamente.

Liderul PNL a mai afirmat despre fostul premier că a preluat una dintre temele promovate în mod mincinos de către Adriean Videanu și Traian Băsescu.

„Reia teza cât se poate de neadevărată, cât se poate de parșivă, cum că cineva în România – că mă viza pe mine, că-l viza pe Ponta, nu știu pe cine viza în orice caz din Guvernul USL – ar fi făcut declarații împotriva UE, împotriva occidentului, împotriva unor valori și orientări ale politicii externe românești. Asta e una dintre cele mai mari minciuni pe care mincinioși profesioniști de la Băsescu la Videanu le-a spus în ultimi ani de zile, și anume că USL, că eu, că Victor Ponta, am fi anti-occidentali”, susținut Antonescu.

Pe de altă parte, președintele PNL a precizat că îi este greu să primească sfaturi de la Călin Popescu Tăriceanu în ceea ce privește politica externă.

„Este greu să primești sfaturi în materie de atitudine diplomatică și de politică externă de la cineva care în calitate de prim-ministru într-o dimineață a anunțat că se retrage dintr-un angajament în politico militar al României din Irak, fără a-și preveni sau informa măcar aliații”, a mai declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai declarat, joi seară, că în situația în care Călin Popescu Tăriceanu va fi desemnat premier de către președintele Traian Băsescu, în locul lui Victor Ponta, dacă USL are majoritate, atunci liberalul va fi exlcus din partid, iar șeful statului va fi suspendat.

Întrebat, la Realitatea TV, ce se va întâmpla în situația în care președintele Traian Băsescu îl va desemna premier pe Călin Popescu Tăriceanu, inclusiv în situația în care USL obține majoritatea mandatelor din Parlament, Antonescu a răspuns: „Călin Popescu Tăriceanu nu va primi acest mandat (…) Dacă primește acest mandat Călin Popescu Tăriceanu se întâmplă două lucruri: Traian Băsescu este suspendat și Călin Popescu Tăriceanu este exclus”, a răspuns Antonescu, precizând însă că fostul premier a infirmat în mod public faptul că și-ar dori această poziție.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susținut, marți, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că atitudinile de „țâfnă și arțag” față de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de țară „izolată, marginalizată și frustrată”.

„Cred că declarațiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a instituțiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greșeală care riscă să ne pună într-o postură de țară izolată, marginalizată și frustrată, de țară care nu a înțeles mecanismele europene, n-a înțeles practicile și conduita europeană. O poziție puternică în acest domeniu se construiește foarte greu, se construiește în timp și se construiește cu eforturi și nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun să nu existe în această atitudine nici țâfnă, nici arțag, dar mai degrabă diplomație, conexiuni în lumea occidentală cu prieteni și aliați puternici, cu prieteni și aliați puternici statornici, demersurile să fie făcute cu calm, cu răbdare”, a spus Tăriceanu.

Liderul deputaților PNL a precizat că, „dacă vrem ca Europa să ne respecte, trebuie mai întâi să ne respectăm pe noi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...