Aruncat în lupta pentru Cotroceni de uralele femeilor din PSD, candidatul Ponta dezvăluie secretul calmului său: „Doctorița Plușica”. GALERIE FOTO

Publicat: 08/03/2014, 20:10
Actualizat: 29/07/2014, 18:24

Vântul lovește fără milă în coafurile doamnelor pesediste, tocurile păcălesc bălțile, dar stropii obraznici nu le cruță machiajul. Grăbite, doamnele se grăbesc spre Sala Palatului, având misiunea de a-l duce în urale pe Victor Ponta în bătălia pentru Cotroceni. Au fost amazoanele lui Geoană, azi îl poartă în suflet și pe umeri pe Ponta. De ziua lor, pesedistele știu una și bună: „Victor Ponta președinte”. Nu auzi alt mesaj, nici nu contează că este 8 Martie. Au fost aduse cu autocarele din toată țara spre a fi sărbătorite de partid la Sala Palatului, dar sărbătoarea lor maschează de fapt o lansare semi-oficială a candidatului Ponta în competiția prezidențială.

ministrul delegat pentru Păduri și Ape sosește la Sala Palatului – foto: Cristian Andrei

Rovana Plumb coboară din mașină. Două doamne se reped să o pupe. „Atenție la machiaj, vă rog”, le atenționează doamna de la Muncă. Se oprește scurt pentru o fotografie cu un grup de doamne îmbrăcate în costume populare.

Ministru Muncii face o poză de grup la sosirea la Sala Palatuluifoto: Cristian Andrei

În spatele ei, dintr-o mașină nemțească, apare mama premierului Ponta. Trece rapid prin mulțime, nu este observată. A venit cu câteva minute înaintea premierului pentru a-și susține fiul într-o zi atât de specială.

Se așează cuminte în sală la locul prestabilit. Este îmbrăcată în roșu, ca multe alte doamne. „A fost o coincidență că și Daciana și Irina au fost îmbrăcate tot în roșu”, mărturisește la final Cornelia Naum, mama premierului Ponta.

foto: din sala mama și soția ascultă discursul premierului Pontafoto: Cristian Andrei

Comitetul de primire împarte trandafiri roșii. Pe rând, Corina Crețu, care dialoghează scurt cu patronul echipei de fotbal FC Rapid, Adrian Zamfir, Ecaterina Andronescu, Cătălina Ștefănescu își fac apariția la eveniment. Patru mii de pesediste umplu Sala Palatului din Capitală.

foto: Europarlamentarul Corina Cretu discuta cu patronul FC Rapid / foto: Cristian Andrei

„Eu am venit să impart lalele, pentru că nu mai sunt crini”

Premierul Ponta vine cu soția sa Daciana, îmbrăcata într-o rochie roșie și fetița Irina, care este luată rapid în brațe pentru a ajunge în sală. Ponta se oprește să vorbească cu reporterii, Daciana se interesează rapid: „Irina a intrat?”. „Da”, îi spune Ponta.

Se așează în centrul sălii. În stânga lui, soția, Daciana și mama sa. Socrul Ilie Sârbu a fost lăsat acasă. Pe rândul premierului găsești întreg Guvernul, dar și multe doamne din PSD, inclusiv revelația de la Finanțe. Liviu Dragnea și Gabriel Oprea nu au mai ajuns la eveniment, fiind însărcinați să se ocupe de inundații. Sorin Oprescu, așteptat să vină, s-a pierdut în ploaie, nu a mai ajuns.

Cum Dragnea nu este în sală, președintele PC, Daniel Constantin, vicepremier în Guvernul Ponta, lansează provocarea către femeile pesediste.

„Vă doresc să realizați ceea ce noi bărbații nu am reușit: să-l convingeți pe Victor Ponta să candideze la președinție”, incită conservatorul sala plină. Răspunsul nu se lasă așteptat. Nici nu apucai să întrebi că doamnele știau ce vor: Ponta președinte. De la Ilfov până în nordul țării și din est în vest răspunsul era unanim.

Aluziile lui Daniel Constantin nu se opresc. Nu-l iartă pe Crin Antonescu. Nici femeile pesediste nu-l mai iubesc pe Antonescu. „Nu l-am iubit niciodată. A trădat”, se revoltă ele împotriva liberalului. Iubirea și devotamentul lor pentru Ponta nu pot accepta candidature lui Crin Antonescu.

„Eu am venit să impart lalele, pentru că nu mai sunt crini”, speculează momentul liderul PC.

Aplauze. Victor Ponta o tine pe picioare pe fetița sa, Irina. Aceasta dă semen că s-a plictisit de atâta politică de partid. Preferă desenele cu „doctorița Plușica” cu care își începe ziua, potrivit mărturisirii tatălui său: „Mă întreabă toată lumea cum pot să fiu atât de calm, cum pot să fiu liniștit, de ce nu răspund când sunt atacat de domnul Băsescu, de alți domni, tot cu ‘escu». Păi e simplu: dumneavoastră nu ați fi fericiți, n-ați fi calmi, n-ați fi pozitivi dacă în fiecare dimineață când își bei cafeaua te uiți cu o domnișoară la ‘Pirații’ și ‘Doctorița Plușica’? Cred că ați fi…”, a spus Ponta, în discursul lui.

Portret de familie cu visuri prezidențiale

Premierul Ponta dă semne că s-a înmuiat, ar candida la președinție. Ruperea USL, disparița candidatului Antonescu îi lasă locul liber spre Cotroceni. Partidul îl vrea, mai trebuie să fie și el convins că poate câștiga această bătălie. Femeile îi insuflă curaj. Rovana Plumb are grijă să se simtă în mediul lui și anunță: „Sunteți în direct”. Obișnuit cu studiourile televiziunior, premierul începe mesajul cu mama sa, care l-a criticat pentru că a fost prea lăudat pe scenă.

Ponta nu rămâne dator așteptărilor colegelor din partid și le anunță: „cu 52% din populația României femei, merg oriunde la victorie. Sunt convins că aceasta este soluția bună”.

Proaspătă candidată la europarlamentare, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu continuă procesul de convingere pentru Victor Ponta, care trebuie rugat de partid să candideze.

„Avem nevoie de funcția supremă în stat, să muncim în liniște pentru ca în urma noastră să rămână ceva, vă rog pe toate doamnele”, îl asigură Andronescu pe Ponta.

Candidatul Ponta se lansează pe scena sălii Palatului din Capitală atunci când își cheamă mama, soția și fiica alături de el. Se apleacă și o pupă pe Irina, ridică brațele în aer alături de familia sa. Ponta și cei trandafiri roșii – mama, fetița, soția au intrat în campanie. Sondajele interne de partid rămân să ateste că Victor Ponta se află pe primul loc în intenția de vot a românilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?