Audierea miniștrilor din Guvernul Orban 2, programată pentru săptămâna viitoare

Audierea miniștrilor din Guvernul Orban 2, programată pentru săptămâna viitoare
Liderul Partidului National Liberal (PNL) Ludovic Orban (S), reactioneaza inaintea intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis (nu se afla in imagine) in vederea consultarilor privind formarea unui nou cabinet, joi 6 februarie 2020, la Palatul Cotroceni. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 11/02/2020, 14:38
Actualizat: 11/02/2020, 14:45

Birourile Permanente Reunite (BPR) au slabilit calendarul învestirii Guvernului Orban 2, iar audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 și 19 februarie. Ulterior, pe 24 februarie, este programat votul în plen, de la ora 16.00.

„BPR dominate de majoritatea PSD au stabilit un calendar pentru procedura de investire a Guvernului. În urma acestui calendar audierile miniștrilor se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19, urmând că votul în plenul Camerelor reunite pentru investiurea Cabinetului să se desfășoare în data de luni, 24 februarie, începând cu oră 16:00. E un calendar prin care, evident se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendința de tergiversare din partea BPR dominate de PSD. Miniștri vor fi pregătiți și se vor prezența la audieri”, a declarat Ludovic Orban, după stabilirea calendarului.

Premierul Ludovic Orban a depus, luni, în Parlament, lista miniștrilor ce vor face parte din noul Executiv. Este vorba despre aceiași miniștri din Cabinetul Orban 1, iar programul de guvernare a fost actualizat.

Potrivit legii, miniștrii propuși vor fi audiați, în şedinţă comună, de membrii Comisiilor permanente ale celor două Camere. Ulterior, comisiile vor emite un aviz comun consultativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase