AUDIERI FĂRĂ MIZĂ în Parlament. Ciucă, Alexe, Oros, aviz pozitiv / Heiuș, avizat negativ

AUDIERI FĂRĂ MIZĂ în Parlament. Ciucă, Alexe, Oros, aviz pozitiv / Heiuș, avizat negativ
Florin Cîtu, despre criza provocată de coronavirus în sistemul financiar / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 03/03/2020, 08:29
Actualizat: 03/03/2020, 15:45

Miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Cîţu sunt audiaţi, începând de marţi, timp de trei zile, în comisiile parlamentare reunite.

Ministrul desemnat al Agriculturii a primit aviz pozitiv în comisiile parlamentare de specialitate

Adrian Nechita Oros, ministrul desemnat pentru portofoliul Agriculturii în Cabinetul Cîțu, a primit, marţi, aviz pozitiv în comisiile parlamentare reunite de specialitate.

Oros a primit 18 de voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi 2 „abţineri”.

Luni este prima zi de audiere a miniştrilor Cabinetului Cîțu în comisiile parlamentare reunite.

Costel Alexe, ministrul desemnat pentru Mediu, și Nicolae Ciucă, ministrul desemnat pentru Apărare, au primit, marți, aviz pozitiv. Lucian Heiuș, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Finanțelor, și Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justișie, au primit aviz negativ.

La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire în plenul reunit pentru Cabinetul Cîţu.

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat la Justiție, avizat negativ

ătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Justiției în Cabinetul Cîțu, a fost avizat negativ, marți, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 27 de voturi „pentru”, 38 de voturi „împotrivă” și 12 „abțineri”.

Membrii comisiilor parlamentare l-au întrebat pe Predoiu de ce a avizat pozitiv doi dintre șefii de Parchete care primiseră aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„M-am exprimat public unde dânșii (CSM n.r.) au considerat că nu e în regulă. Cred că am avut în vedere mai multe lucruri, la CSM având un punct de vedere centrat în special pe tehnică juridică și mai puțin pe experiență managerială. Dar faptul că vedem lucrurile diferit nu înseamnă că nu ne respectăm”, a spus Cătălin Predoiu.

Acesta a fost întrebat și dacă se gândește la o desemnare a șefilor de Parchete după modelul desemnării Procurorului European.

Costel Alexe, avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului

Costel Alexe, ministrul propus pentru portofoliul Mediu, a fost avizat pozitiv, marți, în comisiile parlamentare de specialitate. Au fost 19 voturi „pentru” și 18 „împotrivă”.

Este al doilea ministru propus, până acum, care primește aviz favorabil în comisii. Înaintea lui, Nicolae Ciucă propus la Apărare a fost avizat pozitiv de comisiile de specialitate.

În schimb, Lucian Heiuș, propus la Finanțe, a fost avizat negativ în forurile legislative de specialitate. Avizele pe care le primesc cei propuși în Guvernul Cîțu nu sunt obligatorii. Audierile vor dura timp de trei zile, de marți până joi.

Pe 17 februarie, Costel Alexe a primit avizat negativ în comisii, când a fost propus în Guvernul Orban 2.

La începutul săptămânii viitoare va fi o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va stabili ziua votului de învestire în plenul reunit pentru Cabinetul Cîţu.

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

Singura schimbare în Guvernul Cîţu este la Ministerul Finanţelor. PNL l-a propus pe Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara, membru în Comisia de Buget-Finanţe şi vicelider al grupului liberalilor din Camera Deputaţilor.

Lucian Heiuș, ministrul desemnat la Finanțe, avizat negativ
Lucian Heiuș, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Finanțelor, a primit, marți, în cadrul audierilor, aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de specialitate reunite, cu 15 voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă”, și 19 „abțineri”.
Lucian Heiuș, ministrul desemnat pentru Finanțe, a fost întrebat dacă-și dorește să fie învestit

Lucian Heiuș, ministrul desemnat pentru Finanțe, a fost întrebat marți, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, dacă își dorește cu adevărat să fie învestit.

Lucian Heiuș a replicat că scopul său este acela de a susține stabilitatea politică și că nu se implică în jocurile politice.

Heiuș a fost întrebat de membrii comisiilor dacă va continua politica implementată de Florin Cîțu, fostul ministrul al Finanțelor, de a susține deprecierea leului, așa încât băncile să aibă profituri mai mari.

Acesta a declarat că deprecierea cursului este un rezultat al schimburilor comerciale, și nu al politicii Executivului.

Nicolae Ciucă a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare
Nicolae Ciucă, ministrul desemnat pentru Apărare, a primit, marți, în cadrul audierilor din Parlament, aviz favorabil din partea comisiilor de Apărare reunite ale Parlamentului, cu 14 voturi pentru și 6 împotrivă.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea Parlamentului, marţi urmează să fie audiaţi în comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului: Nicolae Ciucă – ministrul propus al Apărării Naţionale (ora 10,00); Lucian Heiuş – ministrul propus al Finanţelor Publice (11,00); Costel Alexe – ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor (ora 12,00); Cătălin Predoiu – ministrul propus al Justiţiei (13,00); Adrian Oros – ministrul propus al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (14,00); Ion Ştefan – ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (15,00).

Miercuri, urmează să se prezinte în faţa parlamentarilor: Bogdan Gheorghiu – ministrul propus al Culturii (10,00); Lucian Bode – ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (11,00); Victor Costache – ministrul propus al Sănătăţii (12,00); Ionuţ Stroe – ministrul propus al Tineretului şi Sportului (13,00); Monica Anisie – ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării (14,00); Violeta Alexandru – ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale (15,00).

Joi – în ultima zi programată pentru audieri – sunt aşteptaţi la comisiile reunite: Bogdan Aurescu – ministrul propus al Afacerilor Externe (10,00); Marcel Boloş – ministrul propus al Fondurilor Europene (11,00); Virgil Popescu – ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (12,00); Marcel Vela – ministrul propus al Afacerilor Interne (13,00).

Plenul celor două Camere ar urma să se reunească pentru a supune votului noul Cabinet la o dată care va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare. Surse parlamentare au avansat ca dată a plenului reunit 9 martie.

Vinerea trecută, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Potrivit Agerpres, singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea ca Lucian Heiuş să preia conducerea Ministerului Finanţelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația