Augustin Zegrean, reclamat la CNCD, după declarațiile despre fertilizarea in vitro

Augustin Zegrean, reclamat la CNCD, după declarațiile despre fertilizarea in vitro
Publicat: 04/06/2015, 00:51

Declarațiile președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, cu privire la cele zece porunci și fertilizarea in vitro i-au nemulțumit pe senatori. Președintele comisiei pentru egalitate de șanse, Marian Vasiliev, a făcut o plângere împotriva lui Zegrean la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, precizând că declarațiile sale sunt discriminatorii.

„Am solicitat CNCD, în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, să ia act și să sancționeze declarațiile acestuia: „Cine o fi tatăl tău când fecundarea este făcută în vitro?! În calitate de președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse, consider că afirmațiile domnului Zegrean discriminează familiile care apelează la fertilizarea in vitro, precum și copiii născuți prin acest procedeu medical”, a transmis senatorul Marian Vasiliev.

Contactat de gândul, președintele CNCD, Asztalos Csaba, a confirmat că plângerea a fost formulată împotriva lui Augustin Zegrean și că va intra în dezbaterea Colegiului Director al CNCD, conform procedurii. Mai mult, Asztalos Csaba a explicat că va fi analizată întreaga declarație a președintelui CCR, nu doar afirmațiile referitoare la fertilizările in vitro, ci inclusiv cele care au făcut referire la homosexuali.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a ținut vinerea trecută un discurs la Templul evreiesc Coral, din București, cu ocazia sărbătorii Shavuot, în care a vorbit despre cum au evoluat în timp cele 10 porunci și raportarea la ele, dat fiind că tema reuniunii era „Decalogul – fundament al justiției”.

„Cele 10 porunci, Decalogul, reprezintă prima mare încercare de legiferare a omenirii. În decursul vremii, sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca bine să-ți fie și mulți ani să trăiești pe pământ”. Aici am să mă refer la vremurile noastre. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea este făcută in vitro, cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat? Dar dacă mama ta este o femeie și tatăl tău este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu știu pe cine va trebui să cinstim”, sunt cuvintele lui Augustin Zegrean, așa cum a reieșit dintr-un montaj realizat de Antena 3.

„Să nu fii desfrânat, cea de-a șaptea poruncă. Păi, în ziua de astăzi, domnul Zgonea, statele se forțează să adopte legi ale desfrânării. Pentru că se vorbește tot mai des despre legea prostituției, sigur că se și practică, și atunci întreb cum rămâne cu această a șaptea poruncă, să nu fii desfrânat? Când statele legiferează căsătoria liberă între persoane de același sex, tocmai pentru a justifica libertatea de a-ți alege orientarea sexuală, cum rămâne cu această poruncă?”, a mai spus Augustin Zegrean, în discursul său.

Augustin Zegrean a explicat însă, contactat de gândul,că discursul său este trunchiat în montajul realizat de televiziune și că el a luat fiecare dintre cele 10 porunci și a vorbit câte puțin despre fiecare, ridicând niște întrebări.

„Eu am pus niște întrebări. Vorbeam despre cele 10 porunci și evoluția lor în timp. Nu mi-am spus părerea despre gay sau căsătoriile între gay, nu am spus că sunt împotriva lor și nici nu am făcut vreo legătură cu faptul că ei au avut defilarea aceea. Nu am nimic cu persoanele gay, să facă ce vor”, a spus Augustin Zegrean pentru gândul.

„Am vorbit și despre porunca să nu ucizi, am spus că începând de la Cain și Abel, oamenii se omoară între ei. Asta nu s-a arătat. Să nu fii desfrânat – am spus cum mai respecți porunca aceasta, când se dă o lege care legalizează prostituția? Cinstește-ți tatăl – care este tatăl când tatăl tău este un bărbat și mama ta este tot un bărbat? Era o întrebare, pe cine trebuie să cinstesc?”, a mai explicat Zegrean pentru gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...