Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației

Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației
Publicat: 02/07/2012, 17:08
Actualizat: 05/07/2012, 21:35

Președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, informează Administrația prezidențială.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 2 iulie a.c., Decretul de numire în funcția de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a doamnei Ecaterina Andronescu”, informează Administrația prezidențială.

Președintele Traian Băsescu aprecia potrivit ca ministrul desemnat al Educației Ecaterina Andronescu să depună la cabinetul premierului o declarație pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat și să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate.

Administrația prezidențială anunța, în cursul dimineții, că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18.00.

„Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de învestire, președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, că ar considera potrivit, ca, înainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu să depună, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declarație pe proprie răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acțiuni de plagiat în propria lucrare de doctorat și în lucrările științifice și în doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, președintele României, domnul Traian Băsescu, a mai transmis, în scrisoare, că ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare”, mai preciza Administrația prezidențială.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, nominalizată ca ministru al Educației, a declarat, luni, întrebată despre faptul că președintele apreciază potrivit să depună o declarație că nu a plagiat, că ea nu a făcut niciodată acest lucru și că întreaga sa carieră e construită pe muncă și onestitate.

„N-am fraudat, nu am fost participantă la fraudă și nu o să fiu niciodată participantă la fraudă și cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (…) Dovezile că nu am plagiat rezultă din analiza activității mele pe tot parcursul ei”, a precizat Andronescu.

Ea a subliniat că toată cariera și-a construit-o pe muncă și pe onestitate.

„În acestă carieră profesională sunt mai multe trepte pe care le parcurgi de jos, de la poziția de asistent stagiar, șef de lucrări, conferențiar, profesor și conducător de doctorat. Fiecare etapă pe care o parcurgi se depune un dosar, se constituie o comisie, apoi ce spune comisia trece prin votul consiliului profesoral, prin votul Senatului Universitar și a ajuns la CNATDCU”, a arătat acesta.

Întrebată dacă va exista vreun risc să se vorbească, la un moment dat, de plagiat în cazul său, ea a răspuns negativ. „Eu cred că trebuie să ne liniștim puțin și să ne apucăm de lucruri care ard în școala românească. Vă asigur că acest lucru nu se va întâmpla în ceea ce mă privește”, a declarat senatorul PSD.

Ecaterina Andronescu a arătat că altele sunt prioritățile sistemului educațional, printre care clasa pregătitoare, care este total descoperită, examenele de sfârșit de an.

Premierul Ponta a precizat, luni, referindu-se la solicitarea președintelui Băsescu, ca ministrul desemnat la Educație, Ecaterina Andronescu, să depună o declarație că nu a plagiat și că nu este incompatibilă, că șefului statului îi place să întrețină scandalul la Educație și că el nu marșează.

„Președintele nu a venit cu nicio condiționare. Ca și la domnul Hașotti, domnului președinte Băsescu îi place să întrețină scandalul ăsta. Eu nu marșez la așa ceva”, a spus Ponta.

El a subliniat că Ecaterina Andronescu va depune jurământul la ora 18.00, dar a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor referitoare la depunerea de către Andronescu a declarației solicitate de președinte.

„Am o rugăminte mare la dumneavoastră: eu o să fac eforturi cât pot de mari. Vă interesează tot felul de scandaluri, de certuri. Nu mai vreau scandaluri și ceartă. Doamna Andronescu la 18.00 va depune jurământul, după care are foarte multă treabă la Ministerul Educației”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...