Băsescu, despre alegerile din 2009: Au murit copii și te dai de ceasul morții ce au făcut 4 bețivani în noapte alegerilor

Băsescu, despre alegerile din 2009: Au murit copii și te dai de ceasul morții ce au făcut 4 bețivani în noapte alegerilor
Publicat: 26/05/2017, 18:53

Întrebat despre desecretizarea arhivei SIPA, Traian Băsescu a vorbit despre cazurile copiilor care au murit din cauza rujeolei, susținând că acesta ar trebui să fie subiectul, nu SIPA sau „ce au făcut patru bețivani în noaptea alegerilor”.

„Discutam cu niște colegi înainte că s-a înregistrat al 27-lea copil care a murit de rujeolă. Se merge sub minciuna că epidemia a fost posibilă pentru că toți copiii ăștia care s-au îmbolnăvit sau au murit, au murit pentru că nu au vrut părinții să îi vaccineze. Este o mare minciună. Mulți părinți nu au putut să-i vaccineze pentru că nu a existat vaccinul nici la medicul de familie, nici în farmacii. Când auzi că în țară au murit copilași, tu te dai de ceasul morții despre ce făceau 4 bețivani în noaptea alegerilor. Sau marele subiect cu arhiva SIPA”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a continuat, spunând că nu poate afirma că desecretizarea arhivei SIPA nu ar fi un subiect de dezbătut, dar că ar trebui discutat și despre faptul că suntem în al patrulea an al exercițiului bugetar al UE și „guvernul nu a organizat o licitație pentru un tronson de autostradă sau de cale ferată modernizată”.

„Măcar o singură licitație pentru regularizarea unui râu care cauzează inundații. Dar o ținem de dimineața până seara cu fraudarea alegerilor din 2009. Ce să fac? Să îl chem pe Geoană să fie președinte? Ce va constata comisia? Îl trimit pe Iohannis acasă la odihnă până își face Geoană mandatul? Păi îi paște pericolul. Că dacă va stabili comisia asta faimoasă că a fost Geoană președinte în 2009, eu o să recunosc și o să mai candidez o dată”, a spus fostul președinte Băsescu.

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Sinaia, la ședința Colegiului Național al Partidului Mișcarea Populară (PMP) .

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase