Băsescu despre „evoluția cancerigenă a lui Tăriceanu”: „Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari”

Băsescu despre „evoluția cancerigenă a lui Tăriceanu: „Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari
Publicat: 27/05/2015, 11:14

Fostul președinte Traian Băsescu îi recomandă președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu să se retragă din politică.

Băsescu amintește în postare momentul în care fostul premier Tăriceanu îi cerea, în 2006, să facă „trafic de influență în justiție” pentru a-l proteja pe omul de afaceri Dinu Patriciu. De asemenea, fostul președinte face referire și la cererea lui Tăriceanu adresată marți președintelui Iohannis de a le demite pe Livia Stanciu – șefa ÎCCJ și Codruța Kovesi – șefa DNA.

„Anul 2006 – printr-un bilețel secret, în calitate de prim ministru, cerea Președintelui României să facă trafic de influență în justiție pentru a proteja un inculpat – Patriciu.Anul 2015 – printr-o scrisoare oficială, în calitate de Președinte al Senatului, cere Președintelui României decapitarea justiției pentru a proteja un inculpat – Șova. Tăricene, este timpul să te retragi din politică pentru că mintea ta generează rebuturi tot mai mari, iar avansarea în vârstă nu ți-a adus înțelepciune, ci semne vădite de decrepitudine agresivă”, a scris Băsescu în postarea pe contul său de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu, alături de alți patru senatori, au trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să le demită pe Livia Stanciu – ÎCCJ și pe Codruța Kovesi – DNA din funcțiile pe „care le ocupă nedemn”. În solicitarea lor, cei cinci reclamă faptul că Mariana Rarinca a stat în arest preventiv șase luni după ce a fost reclamată de Livia Stanciu – președinta ÎCCJ. Tăriceanu a avut o discuție marți cu liderii grupurilor parlamentare din Senat în care le-a cerut să semneze o plângere penală împotriva Liviei Stanciu.

„Avem onoarea de a vă ruga să dați curs următoarei solicitări pe care v-o adresăm în calitate de membri ai Senatului României și de liberali…vă cerem Domnule Președinte, să folosiți atât instrumentele legale constituționale și legale de care dispuneți, cât și autoritatea morală inerentă instituției Președintelui României pentru a le înlătura, prin demitere ori prin demisie, din funcțiile pe care le ocupă în mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu și Laura Codruța Kovesi”, se arată în scrisoarea semnată de Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghișe și Nicolae Nasta.

Solicitarea celor cinci a plecat de la cazul Marianei Rarinca care a stat în arest preventiv șase luni după o sesizare făcută de Livia Stanciu, președinta ÎCCJ.

Tăriceanu și apropiații săi îi cer lui Klaus Iohannis să-și utilizeze poziția pe care o are în CSM pentru a se declanșa o anchetă disciplinară pe numele lui Stanciu și Kovesi.

„În final, vă rugăm Domnule Președinte să vă alăturați neîntârziat și fără rezerve Parlamentului României în demersul acestuia de a modifica Codul de Procedură Penală în sensul eliminării arestului preventiv pentru infracțiunile comise fără violență și a înlocuirii „suspiciunii rezonabile” prin „indicii temeinice” ca precondiție pentru punerea în mișcare a acțiunii penale. Avem în cazul Rarinca dovada scandaloasă și peremptorie a modului abuziv în care unii magistrați, chiar de la cel mai înalt nivel, recurg la practica arestului preventiv în temeiul unor bănuieli a căror rezonabilitate nu poate fi argumentată. Este acum evident că arestul preventiv nu este o temere a oamenilor politici, ci un flagel real ce distruge viața și încalcă demnitatea a mii de cetățeni obișnuiți care au dreptul să se bucure de protecția legii”, se încheie documentul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?