Băsescu, despre inspecția premierului cu barca: „Când te-ai dus la inundații, știi că te poți uda până la chiloți. Mai lipsea să îi ducă pe sus, ca pe împărați”

Băsescu, despre inspecția premierului cu barca: Când te-ai dus la inundații, știi că te poți uda până la chiloți. Mai lipsea să îi ducă pe sus, ca pe împărați
Publicat: 23/04/2014, 14:43
Actualizat: 19/03/2015, 00:28

Tentat de o descindere cu elicopterul în zonele inundate din sudul țării, președintele Traian Băsescu susține că prezența premierului Victor Ponta ieri la Teleormnan a fost „binevenită”, ironizându-l însă pe șeful Guvernului pentru inspectarea satelor din barca pneumatică.

„Orice intervenție a Guvernului e binevenită. Modul cum a făcut-o este penibil. Când te-ai dus la inundații, știi că te poți uda până la chiloți. Pășești cum pășește și omul. Mai lipsea să îi ducă pe sus, ca pe împărați”, a comentat Băsescu la o zi după ce Victor Ponta și Liviu Dragnea s-au lăsat împinși de ofițerii ISU pe ulițele satelor din Teleorman unde apa scăzuse până sub nivelul genunchilor.

Președintele admite că a avut intenția de a merge la rândul său la inundații, fiind însă oprit de consilieri. „În ziua de Paște, am vrut să sar în elicopeter să mă duc în Giurgiu și în Teleorman. Consilierii mi-au spus „Va fi un tărăboi, se politizează inundațiile. Mai bine lăsați Guvernul” „, a relatat președintele într-un interviu la Adevărul Live.

El l-a acuzat în schimb pe Liviu Dragnea, pentru contractele pe care le-a încredințat cât a fost președintele Consiliului Județean Teleorman, și a sugerat electoratului să nu „aducă la Palatul Cotroceni un om dependent de baroni”, nominalizându-l pe Victor Ponta.

Dragnea, „un baron corupt”

Responsabilitatea pentru efectele inundațiilor din județul Teleorman i-a fost atribuită de Băsescu lui Dragnea, etichetat drept „un baron corupt” și acuzat că, în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean, a „drenat” bani către „lucrări care nu sunt de urgență”. „Dumnezeu nu bate cu parul. Să îl vezi pe Dragnea în Teleorman unde a fost 16 ani președinte CJ să spună ce ar trebui făcut este jenant și arată până unde merge fățărnicia baronilor. Când tu în Teleorman toți banii îi trimiți la Teldrum și dai prioritate la lucrări care nu sunt de urgență sigur că e semn de corupție”, a comentat Băsescu.

Președintele a nominalizat însă, în același sens, mai mulți președinți de Consilii Județene aleși din partea PSD și cercetați de DNA. „Dragnea locuiește într-un palat, am văzut toți la televizor. Ia să vedem câți bani a drenat Dragnea, Nicușor Constantrinescu (președintele CJ Constanța, n.red.), domnul de la Prahova (Mircea Cosma, n. red.), Duicu (Adrian Duicu, președintele CJ Mehedinți, n.red.) sunt embleme.V-o spun eu din instinct. Volumele de bani direcționate de baroni sunt mai mari decât ale miniștrilor”, suaține Băsescu.

„Ponta mai bine se ducea într-o peșteră decât la MApN”

Totodată, președintele l-a etichetat pe prim-ministru drept om „al baronilor”, sugerând electoratului să nu îl susțină la alegerile prezidențiale.

„Nu aduceți la Palatul Controceni un om dependent de baroni. N-am nicio reținere să spun: Victor Ponta. Pentru că se va baroniza țara. Românii nu își dau seama ce pericol uriaș îi pândește să aducă la Cotroceni un om care numește procurorii, judecătorii la ÎCCJ, controlează serviciile de informații. Va lua decizii împins de baroni”, a contestat Băsescu o candidatură a lui Ponta înainte de oficializare.

Președintele l-a acuzat de altfel pe premier de „minciună” după mutarea biroului la Ministerul Apărării cu pretextul că este înregistrat la Palatul Victoria. „E un semn foarte prost, dar sper că l-a realizat și dânsul. Dacă vroia să fie sigur că nu-l ascultă nimeni, mai bine se ducea într-o perteră, la Scărișoara. A fost o minciună. Fiindcă nu a fost ascultat biroul prim-ministrului, a fost ascultat baronul Duicu, care era în biroul prim-ministrului”, a reluat Băsescu informațiile din rechizitoriul procurorilor în cazul Duicu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase