Băsescu iese la atac în cazul Caracal: Cumpănașu, „campionul împrăștierii suspiciunii”, iar Tonel Pop, „dubios”

Băsescu iese la atac în cazul Caracal: Cumpănașu, „campionul împrăștierii suspiciunii, iar Tonel Pop, „dubios
Publicat: 10/08/2019, 22:48

„Este o anchetă care va da dimensiunea profesională a două notabilități și a echipelor lor: Felix Bănilă, procurorul șef al DIICOT, și investigatorul Radu Gavriș, polițistul care are zero, repet, zero eșecuri în investigarea omorurilor din București. În opinia mea, acest tandem elimină orice bănuială de incorectitudine sau lipsă de profesionalism a investigației. Mai mult, ancheta nu se va opri la cazurile Alexandra și Luiza. Dacă presupusul făptuitor este un criminal în serie sau dacă în spatele celor două crime se află și o vastă activitate de trafic de ființe umane, nu există nicio șansă ca cei interesați să poată mușamaliza ancheta”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

„Și atunci, mă întreb ce justifică atitudinea de neîncredere în anchetatori transmisă sistematic populației de dubiosul avocat Tonel Pop, care, având un istoric în relația cu interlopii din Caracal, a reușit să se infiltreze în anchetă. Oare ce-l mână pe Tonel să afirme că anchetatorii plantează probe? Ce resorturi îl fac pe avocat să se comporte ca un impostor, publicând poze îmbrăcat în combinezonul anchetatorilor poliției? Impostorul nu are niciun fel de rușine și încearcă să lase impresia că el știe cum trebuie condusă ancheta, în timp ce anchetatorii ori «plantează» probe, ori sunt nepricepuți, ori vor să mușamalizeze adevărul, motiv pentru care nu ezită să-i atace pe anchetatorii profesioniști. Mai mult, Tonel este atât de convins de importanța lui în anchetă și pe acest pământ încât orice televiziune care ridică vreun semn de întrebare asupra sa și a spuselor sale devine o televiziune care nu-l merită. Până la urmă, dubiosul avocat, cu sau fără fotografie în combinezon de investigator al poliției, a obținut reprezentarea familiei Luizei, ceea ce îi permite probabil să afle detalii de mare interes pentru interlopul «Codiță»”, consideră fostul șef al statului.

A doua persoană pe care o atacă Băsescu este Alxandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, despre care spune că are ieșiri publice în care pune la îndoială autoritățile doar pentru a se menține în atenția publicului.

„Un alt campion al împrăștierii suspiciunii asupra anchetatorilor este Alexandru Cumpănașu, care, de la bun început, și-a asumat postura de haiduc, amenințând că-și va pune la cingătoare scalpurile tuturor șefilor și șefuleților din stat, din calitatea sa de „unchi” al Alexandrei. Cu siguranță, „unchiul” Cumpănașu o să ne povestească de câte ori a văzut-o pe Alexandra în viața lui și cum a legănat-o pe Alexandra când era mică. Desigur, pentru a fi convingător în semănarea neîncrederii, „unchiul” neagă în spațiul public rezultatul analizelor ADN făcute la IML și cere contraexpertiză ADN în străinătate. Mai mult, în ultima sa ieșire publică, Cumpănașu se arată nemulțumit că anchetatorii nu-l țin la curent cu mersul anchetei, ca și cum pentru EL anchetatorii ar putea încălca legea sau ca și cum EL ar fi și „unchiul șef” al lui Felix Bănilă și al lui Radu Gavriș. Și EL, Cumpănașu, atinge culmea ridicolului reproșând că în weekend cercetările vor fi sistate, când, în realitate, investigatorii se află în casa lui Dincă. Cumpănașu, ca și Tonel, crede că el conduce ancheta, drept pentru care se arată supărat că deși a dat anchetatorilor o listă de apropiați ai lui Dincă, aceștia nu au fost încă interogași și de ce nu arestați pentru că i-a nominalizat EL”, a scris Traian Băsescu.

„Recenta exprimare, citez, «nu am cum să am încredere în autorități», arată că domnul Cumpănașu este pregătit să stea multă vreme pe valul răspândirii neîncrederii în desfășurarea anchetei, spre propria-i glorie, dar acest lucru, ca de altfel și declarațiile lui Tonel, vor fi de mare ajutor apărătorilor lui Dincă în instanță, unde singura scăpare a criminalului poate fi demonstrația că, în cursul anchetei, nu i s-au respectat drepturile și, implicit, că nu a avut parte de un proces corect. Cert este că dubiosul avocat Tonel Pop are ca paravan reprezentarea familiei Luizei, la fel cum EL, Cumpănașu, și-a asumat reprezentarea familiei Alexandre”, a mai transmis politicianul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete