Băsescu îl laudă pe Iohannis pentru cum a procedat cu Codul Fiscal, dar face praf principalul partid din opoziție: PNL, un partid moluscă

Băsescu îl laudă pe Iohannis pentru cum a procedat cu Codul Fiscal, dar face praf principalul partid din opoziție: PNL, un partid moluscă
Publicat: 16/08/2015, 23:10

Traian Băsescu s-a referit, duminică, în discursul ținut la Conferința Regională Centru a PMP de la Alba Iulia, la Codul Fiscal drept „ultima aventură a marelui PNL”.

„Aici oamenii ăștia sunt de un ridicol total, mi-aduc aminte când îi săreau în cap lui Victor Ponta că nu-i bine reducere de la 24 la 20 la TVA, ci trebuie de la 24 la 19, să facă dreptate. Pân’ la urmă, Ponta a coborât la mintea lor și le-a dat 19 la TVA în Codul Fiscal. Au votat în unanimitate Codul Fiscal, iar acum liberalii s-au răsucit, cu ce argumente oare și care-i seriozitatea?”, a spus el.

Fostul președinte a amintit de o întâmplare „nu plăcută” pe care a trăit-o, și anume mărirea salariilor profesorilor cu 50 la sută.

„Poate în sală sunt dascăli și îi rog și acum să mă scuze pentru promulgarea fără să obiectez a legii, dar atunci PD, în care eram și al cărui lider eram, a votat alături de PSD creșterea cu 50% a salariilor profesorilor. Am fost tentat să întorc legea înapoi la Parlament. Atunci s-a cerut toată conducerea PD la mine, să nu fac asta, pentru că ei au dat un vot angajament. Știam că voi plăti singur factura acelui vot din Parlament, dar un vot unanim în Parlament este greu de respins de un președinte”, a afirmat el.

Traian Băsescu a adăugat că a constatat acum că „PNL, comparativ cu PD, este mult mai flexibil și mai fără coloană vertebrală”.

„PNL este un partid moluscă, care își agită coloana vertebrală în funcție de curentul, vântul care bate de la Cotroceni sau de oriunde. În locul lor, mi-aș fi menținut punctul de vedere, pentru că au și cerut să se reducă la 19% și rămânea să-și asume pe urmă, la buget, prostia pe care au votat-o. Mai aveau șansa să-și corecteze prostia la bugetul de stat pentru anul 2016”, a adăugat el.

Totuși, dincolo de observațiile politice, Traian Băsescu a afirmat că președintele Klaus Iohannis a procedat corect în această privință.

„Nu pot să nu fiu corect – mi se pare reducerea de TVA prea abruptă și că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluția. Din acest punct de vedere, președintele Iohannis a procedat corect, cei care n-au procedat corect au fost PNL-iștii care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul Fiscal nu intra în vigoare acum și puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu 5 procente a TVA, îl reduceau cu 2, cu 1, cu 3, odată cu legea bugetului de stat. Deci cred că președintele Iohannis a procedat corect trimițând Codul înapoi, în primul rând a generat o dezbatere, în sfârșit este o dezbatere consistentă făcută de economiști cu abordări diferite, dar eu vă garantez un lucru, fără să fiu economist – orice creștere exagerată bazată pe consum duce la colaps. România nu poate susține acum o creștere economică mai mare de 3,5-4 procente, o creștere de 7-8 procente cum atinsesem în 2008 nu este decât vestitorul colapsului care urmează”, a conchis el.

Joi, 20 august, la inițiativa PNL, reprezentanții partidelor parlamentare ar urma să discute despre reexaminarea Codului Fiscal.

În perioada 24-26 august, Parlamentul se va reuni într-o sesiune extraordinară pentru a discuta cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului