Băsescu insistă: „Coldea și Kovesi să dispară, dar să răspundă pentru că au compromis lupta anticorupție”

Băsescu insistă: „Coldea și Kovesi să dispară, dar să răspundă pentru că au compromis lupta anticorupție
Publicat: 12/05/2017, 15:19
Actualizat: 20/05/2017, 18:29

„Mai târziu, va fi prea târziu. Combaterea corupției pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflați în funcții în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decență, cu probe și cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o și au compromis credibilitatea acțiunilor de combatere a corupției (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publică”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a criticat practica „relaxării” în vilele SRI cu „șprițuri și petreceri” ale procurorilor, ofițerilor SRI, judecătorilor și oamenilor politici „laolaltă”.

Băsescu a susținut că din cauza decredibilizării combaterii corupției, „un individ instruit, dar putred de corupt și laș, de teapa lui Adrian Năstase, a ajuns să pară azi un nedreptățit”, uitând că era „Bombo de care fugeai în Congo” sau „Năstase, șapte case”, iar, ulterior, „jurnaliști și analiști, avocați și profesori puternic atașați minciunii și valorilor PSD, au reușit să reinstaleze atmosfera irespirabilă, din cauza propagandei mincinoase, a anului electoral 2009 și a nopții de 6 spre 7 decembrie”.

„Din păcate, procurori, judecători și ofițeri SRI, prin abuzurile lor și prin utilizarea discreționară a puterii, au dat ocazia acestei pelagre a tranziției să se reinventeze. Pentru acest eșec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecători, ofițeri SRI precum Coldea, Koveși, Șelaru, Roșu, Stanciu, Dumbravă, Dragomir, Negulescu, Savin și mulți, mulți alții, care au confundat instituțiile statului cu niște instrumente aflate la dispoziția lor pentru a acapara o putere personală nemărginită, nelegitimă, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie să dispară din magistratură și din SRI. Dar nu trebuie să dispară oricum. Ei trebuie să răspundă în fața legii pentru compromiterea luptei împotriva corupției prin abuzuri, prin represiune nedreaptă și implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice”, a susținut Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că lupta împotriva corupției trebuie recredibilizată și relansată, acum, și nu „mai târziu”, prin înlocuirea celor care au compromis-o, „cu magistrați care înțeleg că justiția televizată este cea mai proastă, imorală și ilegală soluție și că la baza oricărui dosar penal trebuie să stea respectarea drepturilor fundamentale și probele reale”.

Liderul PMP a susținut că dacă eliminarea din magistratură și tragerea la răspundere penală a celor responsabili de abuzuri și a celor care au generat verdicte nefavorabile României la CEDO nu se face „rapid”, nimic din ce s-a făcut bine nu va mai putea fi recuperat.

„Azi, bilanțul anti-corupției încă este pozitiv și în realitate, dar și pe imagine. Cum va fi peste câteva săptămâni? Greu de spus”, a spus Băsescu.

Lista faptelor de notorietate publică la care a făcut trimitere liderul PMP include probe contrafăcute, denunțuri mincinoase obținute sub amenințarea cătușelor, denunțuri împotriva unor ținte politice atent selectate, refuzul procurorilor și judecătorilor de a ține cont de Legea 334 din 2006 privind finanțarea partidelor și a campaniilor electorale, complete de judecată controlate de SRI, judecători care s-au compromis dând „mii” de mandate de supraveghere tehnică fără niciun fel de verificare, precum și „eșecurile tot mai frecvente ale dosarelor DNA, încropite la repezeală împotriva unor persoane publice incomode pentru Sistem”.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Adrian NĂSTASE a fost REABILITAT și poate CANDIDA
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Profeția teribilă făcută în România! Anunțul venit astăzi, 7 decembrie: "Nu vă pariați viața!"
Liviu Dragnea va fi afectat pe viață! E crunt ce i-a făcut Irina Tănase. Adevărul...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...