Băsescu insistă: „Coldea și Kovesi să dispară, dar să răspundă pentru că au compromis lupta anticorupție”

Băsescu insistă: „Coldea și Kovesi să dispară, dar să răspundă pentru că au compromis lupta anticorupție
Publicat: 12/05/2017, 15:19
Actualizat: 20/05/2017, 18:29

„Mai târziu, va fi prea târziu. Combaterea corupției pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflați în funcții în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decență, cu probe și cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o și au compromis credibilitatea acțiunilor de combatere a corupției (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publică”, a declarat președintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a criticat practica „relaxării” în vilele SRI cu „șprițuri și petreceri” ale procurorilor, ofițerilor SRI, judecătorilor și oamenilor politici „laolaltă”.

Băsescu a susținut că din cauza decredibilizării combaterii corupției, „un individ instruit, dar putred de corupt și laș, de teapa lui Adrian Năstase, a ajuns să pară azi un nedreptățit”, uitând că era „Bombo de care fugeai în Congo” sau „Năstase, șapte case”, iar, ulterior, „jurnaliști și analiști, avocați și profesori puternic atașați minciunii și valorilor PSD, au reușit să reinstaleze atmosfera irespirabilă, din cauza propagandei mincinoase, a anului electoral 2009 și a nopții de 6 spre 7 decembrie”.

„Din păcate, procurori, judecători și ofițeri SRI, prin abuzurile lor și prin utilizarea discreționară a puterii, au dat ocazia acestei pelagre a tranziției să se reinventeze. Pentru acest eșec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecători, ofițeri SRI precum Coldea, Koveși, Șelaru, Roșu, Stanciu, Dumbravă, Dragomir, Negulescu, Savin și mulți, mulți alții, care au confundat instituțiile statului cu niște instrumente aflate la dispoziția lor pentru a acapara o putere personală nemărginită, nelegitimă, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie să dispară din magistratură și din SRI. Dar nu trebuie să dispară oricum. Ei trebuie să răspundă în fața legii pentru compromiterea luptei împotriva corupției prin abuzuri, prin represiune nedreaptă și implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice”, a susținut Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că lupta împotriva corupției trebuie recredibilizată și relansată, acum, și nu „mai târziu”, prin înlocuirea celor care au compromis-o, „cu magistrați care înțeleg că justiția televizată este cea mai proastă, imorală și ilegală soluție și că la baza oricărui dosar penal trebuie să stea respectarea drepturilor fundamentale și probele reale”.

Liderul PMP a susținut că dacă eliminarea din magistratură și tragerea la răspundere penală a celor responsabili de abuzuri și a celor care au generat verdicte nefavorabile României la CEDO nu se face „rapid”, nimic din ce s-a făcut bine nu va mai putea fi recuperat.

„Azi, bilanțul anti-corupției încă este pozitiv și în realitate, dar și pe imagine. Cum va fi peste câteva săptămâni? Greu de spus”, a spus Băsescu.

Lista faptelor de notorietate publică la care a făcut trimitere liderul PMP include probe contrafăcute, denunțuri mincinoase obținute sub amenințarea cătușelor, denunțuri împotriva unor ținte politice atent selectate, refuzul procurorilor și judecătorilor de a ține cont de Legea 334 din 2006 privind finanțarea partidelor și a campaniilor electorale, complete de judecată controlate de SRI, judecători care s-au compromis dând „mii” de mandate de supraveghere tehnică fără niciun fel de verificare, precum și „eșecurile tot mai frecvente ale dosarelor DNA, încropite la repezeală împotriva unor persoane publice incomode pentru Sistem”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Vaccinarea anti-COVID a accelerat. Un epidemiolog a anunțat când vom atinge imunitatea de turmă în...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Se dă lege! Raed Arafat, anunțul momentului pentru milioane de români: "Este în regim de...
Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021