Băsescu sare în apărarea lui Oprea: „primul pasager acuzat de omor”

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Băsescu sare în apărarea lui Oprea: „primul pasager acuzat de omor”
Mai multe pe gandul.info

„Trebuie să spun cu toată lipsa de simpatie pe care o am de o bună bucată de vreme pentru Gabriel Oprea, chiar dacă am apreciat sprijinul pe care mi l-a dat să mențin guvernul Boc, trebuie să vă spun că este primul pasager într-un accident auto care este acuzat de omor. El era pasager, nu era conducător. Era totuși pe bancheta din spate. (…)”, a declarat liderul PMP, Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu a afirmat că mai devreme sau mai târziu cazul polițistului decedat va ajunge în instanță și se va face dreptate, precizând însă că DNA nu anchetează accidente auto.

„Este de remarcat la doamna Kovesi mesajul politic adică s-a dus, o mamă nu o să își mai găsească dreptatea. Eu sunt convins că se va face dreptate în acest caz. Acest caz va ajunge la judecători mai devreme sau mai târziu, care vor lua probele și vor lua decizia corectă. Din câte știu nu DNA anchetează acccidente auto, mai ales accidente cu victime”, a comentat el declarația Codruței Kovesi cu privire la tragedia prin care trece mama polițistului decedat Bogdan Gigină, care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Traian Băsescu a mai spus că votul dat de Senat în cazul lui Gabriel Oprea a fost „o mare capcană”, atât pentru Oprea, cât și pentru PSD care a vota la comandă.

„A fost o mare capacană și o mare prostie. În capcană a picat Gabriel Oprea care a cerut să nu se dea un vot în favoarea urmăririi penale, el trebuia să ceară vot în favoare urmăririi penale. A doua capcană a fost cea pe care a executat-o PSD. Sunt zile în șir de când nu se mai poate face cvorum. A venit PSD și a votat la comandă și eu sunt convins că a fost o comandă politică >, împingându-l pe Gabriel Oprea într-o capcană teribilă”, a spus fostul șef de stat.

Traian Băsescu a spus că soluția corectă ar fi fost începerea urmăririi penale.

„Reversul este ceea ce vedem azi: Parlamentul demonizat, Gabriel Oprea titlu de campanie pe modelul corupția ucide”, a adăugat Băsescu.

În spatele acestei capcane, a susținut Băsescu, „se simte mâna aceluiași maestru”, adăugând că oamenii sunt acum chemați să iasă în stradă pentru votul pe care Senatul a dat în cazul lui Gabriel Oprea.

Băsescu a mai spus că în cazul decesului polițistului Gigină judecătorii erau cei care ar fi trebuit să spună dacă pasagerul – Gabriel Oprea – era responsabil pentru producerea accidentului auto.

„Aici discutam de viața unui om nu mai discutam de abuz în serviciu, reacția este clară și să fi spus judecătorii dacă pasagerul avea responsabiltate pentru un accident auto. (…) Votul din Senat i-a făcut un deserviciu uriaș lui Gabriel Oprea pentru că altfel s-ar fi putut apăra. În momentul de față el a devenit propagandistic ucigașul aparat de Parlamentul criminal”, a conchis Traian Băsescu.

 

Inchide