Cristian Andrei
13.07.2015
Politică

Bătălie în PSD pentru „scaunul gol” lăsat de Ponta: tabăra lui Dragnea vs tabăra Plumb-Ponta

Dragnea: Rovana Plumb nu este președinte interimar al PSD. Plumb: Sunt președinte interimar al PSD

Victor Ponta susține că nu se va implica în stabilirea succesorului în fruntea PSD, dar a anunțat deja că președinte interimar este Rovana Plumb. După ce a demisionat din funcția de președinte executive și a primit doar calitatea de coordonator politic, Dragnea nu este de acord cu legitimarea Rovanei Plumb ca președinte al PSD.

„”Noi nu avem președinte interimar, avem un scaun gol. Cex-ul va hotărî calea de urmat, Rovana Plumb este președinte al Consiliului Național, a avut de la Victor Ponta o delegare de atribuții corectă”, a spus Dragnea.

El a ținut să precizeze că cea mai mare problemă pentru partid ar fi convocarea unui Congres.

„Chiar vreau să lămurim problema, că am văzut în câteva comunicate ale unor colegi că se tot vorbește că nu trebuie congres și îi sfătuiesc pe toți că nu mai vrea nimeni congress pentru că vrea nimeni congres. Nu este nevoie de un Congres, cel mai rău lucru pentru partid ar fi să se organizeze un Congres pentru că s-ar naște foarte multe tulburări când PSD nu are nevoie de așa ceva”, a spus Dragnea.

Într-o aluzie la sprijinul lui Ponta pentru Plumb, Dragnea a subliniat că a făcut echipă cu Victor Ponta și că speră să facă în continuare.
„Îmi aduc aminte că am făcut echipă cu Victor Ponta vreo cinci ani și jumătate și nu a fost rău. Am fost mulți ani împreună, sper să mai fim și în continuare”, a declarat Dragnea.

Președinte Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a susținut că este în continuare președinte interimar al PSD.

„Toate lucrurile s-au lămurit, vom avea BPN miercuri, iar săptămână va fi Comitet Executiv tot miercuri”, a declarat Plumb.
Ea a precizat că dorește să facă în continuare echipă cu Liviu Dragnea.

Dacă în Comitetul Executiv se va decide prelungirea mandatului Rovanei Plumb la conducerea PSD atunci Victor Ponta va rămâne în continuare liderul de facto al partidului. În cazul în care tabăra Dragnea va reuși să impună un alt nume în fruntea partidului, influența lui Ponta asupra deciziilor PSD va fi una mai redusă.

×
Inchide