Blaga: Candidatul PDL la Președinție, ales de toți membrii; sperăm să fie candidatul dreptei

Blaga: Candidatul PDL la Președinție, ales de toți membrii; sperăm să fie candidatul dreptei
Publicat: 17/08/2013, 14:41
Actualizat: 27/09/2018, 22:15

Candidatul PDL la Președinție va fi ales de toți cei peste 300.000 de membri ai partidului, a precizat liderul PDL, Vasile Blaga, într-o conferință de presă după Colegiul Director, menționând că speră ca acesta să fie și candidatul dreptei.

„Am decis ca alegerea candidatului PDL la Președinție să fie făcută de toți cei peste 300.000 de membri de partid, nu prin electori, nu de aleșii locali, ci de toți membrii”, a spus Blaga.

El a exprimat, în același timp, disponibilitatea PDL de a colabora, după alegerile europarlamentare din 2014, cu celelalte partide politice de centru-dreapta, pentru a găsi „cea mai bună formulă” pentru alegerile prezidențiale.

Vasile Blaga a spus, însă, că PDL speră ca acela care va fi ales candidatul partidului să fie și candidatul dreptei la prezidențialele de anul viitor.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, după Colegiul Director, că viitorul candidat PDL la Președinție va fi desemnat „prin votul tuturor membrilor de partid”, Adrian Videanu afirmând, totodată, că acest lucru este „dovadă de democrație maximă”.

Întrebată de jurnaliști cum va fi desemnat candidatul PDL la prezidențiale, Elena Udrea a răspuns: „Prin votul tuturor membrilor de partid”.

Ulterior, liderul PDL București, Adrian Videanu, a declarat că această decizie este „dovadă de democrație maximă”, adăugând că „niciun partid nu a mai făcut asta până acum”.

Întrebat câte persoane vor fi stabilite pentru a fi desemnat viitorul candidat la Președinție, Videanu a răspuns: „Sunt cinci candidați la prezidențiale”, susținând că ordinea este „unu, doi, trei, patru, cinci”.

Colegiul Director al PDL, s-a întrunit sâmbătă la Baia Mare, pentru a discuta despre strategia constituirii guvernului alternativă al PDL, precum și criteriile pentru desemnarea candidaților la viitoarele alegeri europarlamentare.

Pe ordinea de zi oficială a reuniunii s-au aflat poziția PDL referitoare la principalele teme politice, stadiul și strategia constituirii Guvernului alternativă al PDL, criterii pentru desemnarea candidaților PDL la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, informare privind stadiul alegerilor interne din PDL, precum și teme diverse.