Blaga despre ziua PORȚILOR DESCHISE la vila Dante: Există informații după care acțiunea va fi folosită pentru a genera violențe în zona reședinței oficiale a președintelui României

Blaga despre ziua PORȚILOR DESCHISE la vila Dante: Există informații după care acțiunea va fi folosită pentru a genera violențe în zona reședinței oficiale a președintelui României
Publicat: 29/07/2012, 08:54
Actualizat: 04/10/2018, 23:14

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, că democrat-liberalii cer RA-APPS să renunțe la organizarea, duminică, a Zilei porților deshise la vila Dante, arătând că, altfel, solicită de asemenea premierului Ponta să organizeze o zi a porților deschise la „apartamentul său de 500 de metri pătrați”

Blaga a apreciat, într-o conferință de presă, că organizarea Zilei Porților Deschise la vila Dante reprezintă „o tentativă de manipulare grosolană a alegătorilor în ziua votului și o formă de campanie electorală mascată, susținută de USL prin intermediul instituțiilor statului”.

În opinia lui Blaga, „această manevră ieftină, care vine la capătul unei campanii prelungite de dezinformare pe tema destinației vilei Dante incită publicul și poate genera reacții imprevizibile”.

„Acțiunea organizată de RA-APPS este doar un pretext pentru manevre și presiuni de natură electorală. Vila Dante se află în vecinătatea imediată a vilei Lac 3, reședința oficială a președintelui ales al României. Există informații după care acțiunea de mâine va fi folosită pentru a genera violențe în zona reședinței oficiale a președintelui României. Cerem RA-APPS, aflat în subordinea secretarului general al Guvernului, aflat la rândul său în subordinea directă a primului ministru Ponta, să renunțe la această manevră periculoasă care poate avea ca rezultat creșterea tensiunii sociale în ziua referendumului”, a precizat Vasile Blaga.

El a avansat și o variantă pentru cazul în care nu se va da curs solicitării PDL.

„În caz contrar, îi cerem de asemenea domnului Victor Ponta să organizeze duminică o zi a porților deschise la apartamentul domniei sale de 500 de metri pătrați în cartierul Parc, zona Circului. De asemenea, poate organiza o zi a porților deschise și la Cornu, unde deține două vile”, a adăugat el.

Vasile Blaga a mai spus că știe că secretarul general al PSD Liviu Dragnea a cerut USL să scoată duminică seară cetățeni în stradă, știind că nu va fi validat referendumul.

„Știm astăzi că acum câteva ore secretarul general al USL Liviu Dragnea a cerut USL să scoată mâine seară cetățeni în stradă, știind că nu va fi validat rereferendumul. Cerem cetățenilor români să nu se lase antrenați în acest joc extrem de periculos prin care Antonescu și Ponta încearcă să legitimeze lovitura de stat”, și-a încheiat Blaga declarația de presă susținută la sediul partidului.

Guvernul anunță că duminică, când va fi organizat referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, va fi organizată Ziua Poților Deschise la vila Dante din București.

„Din dorința de a asigura transparență, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porților Deschise la vila Dante”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Publicul va avea acces între orele 10:00 – 20:00.

Campania electorală pentru demiterea președintelui Traian Băsescu s-a încheiat sămbătă dimineață la ora 07:00.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulți jurnaliști acreditați la Palatul Victoria și a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparații din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuință a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Șeful Guvernului a mai afirmat că, deși Vila Dante aparținea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis și nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de președinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Ulterior, la RTV, Ponta a afirmat că a aflat de la Serviciul de Protecție și Pază că președintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare și că președintele și-a ales personal chiar și parchetul.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în fața legii pentru afirmațiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc și nici în timpul Guvernului Ponta, menționând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susține că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziționat special pentru o reședință de locuit, nu pentru o vilă de protocol, și că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit „unui fost șef de stat”.

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susține că destinația fiecărei camere și mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, „exclusiv de către constructor și Administrația Prezidențială”.

Pe de altă parte, Băsescu, a declarat, joi seară, că a obișnuit să înoate la Vila Dante din momentul în care a fost operat pentru hernie de disc și până la momentul în care a fost suspendat din funcție, menționând că nu a cerut să îi fie atribuită această locuință.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta, care aflase despre anchetele privind lucrările de la Vila Dante, a vrut să știe ce se întâmplă și l-a sunat, spunându-i că nu poate intra, în acel moment el intervenind la șeful SPP.

În replică, președintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, vineri, că SPP nu l-a lăsat pe premierul Victor Ponta să intre în incinta Vilei Dante, aparținând RA-APPS, deoarece în acel moment în piscina complexului de protocol înota el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele