Blaga: PDL va merge „singur” în alegerile europarlamentare

Blaga: PDL va merge singur în alegerile europarlamentare
Publicat: 30/08/2013, 13:48
Actualizat: 30/08/2013, 14:52

PDL va merge „singur” în alegerile europarlamentare, a declarat, vineri, președintele democrat-liberal Vasile Blaga, precizând că, atunci când va fi „timpul” PDL va sprijini si unificarea dreptei.

„Sunt diverși politicieni care clamează unificarea dreptei, a tuturor acelora de centru-dreapta. Tot aceștia au un sprijin necondiționat în PDL, dar toate la timpul lor. Prea mulți ne vor gândul, dar nu cu vorba. Prea mulți ne vor structurile, oamenii și sigla. Nu. Vom merge singuri și am convingerea că vom dovedi la europarlamentare că suntem cel mai important partid de centru-dreapta de pe eșicherul politic, și aceasta numai cu ajutorul dumneavoastră”, a spus președintele PDL la deschiderea școlii de vară a TDL.

Potrivit afirmațiilor sale, democrat-liberalii au obligația ca, din nou, președintele României să provină, să fie susținut de PDL.

„Cine este pe partea cealaltă, domnul Antonescu. Se antrenează de patru ani, prea multă muncă l-a obosit. Intră în teren obosit, uzat, epuizat de propriile lui excese împotriva democrației, împotriva statului de drept. Nu putem accepta ca România să condusă de un astfel de om, care în fiecare zi nu găsește altceva de făcut decât să atace instituțiile statului, decât să dea vina pe alții pentru greșelile pe care le-a făcut atunci când și-a organizat oamenii în guvern, pentru faptul că nu se simte sub nicio formă PNL în guvernare (…)”, a mai declarat președintele PDL.

El a atacat guvernarea USL, faptul că nu există un termen pentru intrarea în spațiul Schengen, deși românii merită să circule liber în acest spațiu.

„Cea mai mare deziluzie a societății românești este Victor Ponta”, a cometat el, criticând, de asemenea, asaltul USL împotriva economiei românești, împotriva locurilor de muncă și a clasei de mijloc.

Blaga a dezaprobat și faptul că puterea a încercat să creeze o super-imunitate a parlamentarilor, să transforme Parlamentul într-o instanță de judecată și a adus la putere cel mai corupt guvern din istoria României

„Ce s-a ales din cel mai cinstiti guvern Ponta? Zece miniștriau plecat din guvern. Este de vină DNA, este de vină ANI că l-au propus pe Fenechiu la Transporturi și pe urmă pe Silaghi. Nu. ei sunt de vină, care luptă în interesul clanurilor din interiorul USL”, a comentat Blaga.

La Școala de vară a Tineretului Democrat Liberal, de la Eforie Nord participă circa 600 de tineri democrat-liberali.

Eliana Rădulescu, [email protected]