BRUXELLIST DEZBATEREA FINALĂ. Totul despre Grapini, Marinescu, Muraru, Preda și Ungureanu. Cine va fi câștigătorul reality-show-ului marca Gândul

BRUXELLIST DEZBATEREA FINALĂ. Totul despre Grapini, Marinescu, Muraru, Preda și Ungureanu. Cine va fi câștigătorul reality-show-ului marca Gândul
Publicat: 23/05/2014, 11:01
Actualizat: 06/07/2016, 02:51

Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) și Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică) au încercat să vă convingă, în ultimele două săptămâni, că merită să vă reprezinte în Parlamentul European. Și-au spus povestea de viață, au răspuns la testul juriului, și au mers în teren să convingă alegătorii să-i susțină pe BRUXELLIST.
În toată această perioadă, au putut fi urmăriți și votați pe www.bruxellist.ro. Chiar dacă, vineri, va fi desemnat câștigătorul, dumneavoastră le veți putea transmite un mesaj celor cinci concurenți arătându-le în continuare susținerea pe platforma www.bruxellist.ro care rămâne deschisă până în ziua alegerilor.

Câștigătorul BRUXELLIST va fi desemnat candidatul care a primit cele mai multe voturi TE VREAU pe platforma www.bruxellist.ro și al cărui proiect îl vom urmări în Parlamentul European. Pentru că a fost pentru prima dată când s-a putut vota și împotrivă, vom decerna și „premiul NU TE VREAU” candidatului care a înregistrat cele mai multe opțiuni defavorabile. Și asta nu e totul, juriul – Cristian Tudor Popescu, editorialist Gândul, și Carmen Uscatu, coordonator Asociația Dăruiește Viața – îi va supune pe cei cinci concurenți unui test suplimentar în urma căruia își va desemna propriul câștigător.

Moderatorul emisiunii care se va transmite LIVE, vineri, începând cu ora 11:00, este Claudiu Pândaru, director editorial Mediafax Group.

PUTEȚI URMĂRI AICI LIVE EMISIUNEA, VINERI, DE LA ORA 11:00

Cum s-au prezentat candidații

În timpul primei dezbateri, Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC), Marian Jean Marinescu(PDL), Andrei Muraru(PNL), Cristian Preda(PMP) și Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică) și-au prezentat proiectele, au răspuns întrebărilor juriului și au tras la sorți locurile unde urmau să meargă pentru a cere susținere. Aceste au fost stabilite în corelație cu teme de actualitate în Uniunea Europeană: Boldești-Scăeni(Prahova) – integrare socială/problema romilor, Lungulețu(Dâmbovița) – agricultură, Călugăreni(Harghita) – dezvoltare rurală, Pungești(Vaslui) – mediu, Centrul Vechi – tineret/implicare socială.

VEZI AICI PRIMA DEZBATERE

Maria Grapini și-a făcut campanie în comunitatea de romi de la Boldești-Scăeni(Prahova), Marian Jean Marinescu la Lungulețu(Dâmbovița), Andrei Muraru, la Călugăreni(Harghita), Cristian Preda, la Pungești(Vaslui), iar Mihai Răzvan Ungureanu în Centrul Vechi al Capitalei.

Proiectele candidaților

Maria Grapini(Alianța PSD-UNPR-PC): „Mă duc în Parlamentul European pentru a continua politicile pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.03.12 CUM RĂSPUNDE MARIA GRAPINI LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA CE PREVEDERI VA SUSȚINE CA ÎNTREPRINZĂTORII ROMÂNI SĂ BENEFICIEZE DE FACILITĂȚI ÎN ȚĂRILE UE

Marian Jean Marinescu(PDL): „O să am grijă ca nicio bucățică de text care trece prin Parlamentul European să nu dăuneze României. În plus, în toamnă sper să continui cerul unic european. Am o idee pe care am început să o implementez, un cod de drepturi al turiștilor, iar o altă idee, prețul la medicamente”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.12.10 CUM RĂSPUNDE MARIAN JEAN MARINESCU LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: „CUM VEȚI VOTA DACĂ VEȚI CONSTATA CĂ O PROPUNERE E BUNĂ PENTRU EUROPA ȘI PENTRU ROMÂNIA PE TERMEN LUNG, DAR PE TERMEN SCURT ESTE DEZAVANTAJOASĂ ROMÂNIEI?”

Andrei Muraru(PNL): „Am un proiect de suflet. Așa cum există un muzeu al holocaustului în SUA, la Washington, aș vrea să existe în inima Europei un muzeu al dictaturii comuniste”.

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.15.28 CUM RĂSPUNDE ANDREI MURARU LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: „DACĂ VEȚI CONSTATA CĂ ROMÂNIA NU E CAPABILĂ SĂ ABSOARBĂ BANII EUROPENI, CE VEȚI FACE, VĂ VEȚI BATE ÎN CONTINUARE?”

Cristian Preda(PMP): „Un proiect este susținerea unei economii dinamice care să creeze oportunitate de joburi pentru tineri. Al doilea proiect este susținerea pentru ridicarea MCV până la sfârșitul lui 2015. În al treilea rând, euro până în 2018, și susținerea unei consolidări a zonei euro. În al patrulea rând, proiectul Unionist: Moldova trebuie să intre în Uniunea Europeană”(Cristian Preda nu a propus un singur proiect pentru susținere dvs. -n.r.)

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 58.38 CUM RĂSPUNDE CRISTIAN PREDA LA ÎNTREBAREA LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA CÂT DE FOLOS LE ESTE ROMÂNIEI ȘI REPUBLICII MOLDOVA PROIECTUL UNIONIST

Mihai Răzvan Ungureanu(Forța Civică): „Relația cu Republica Moldova și accelerarea procesului de asociere, Schengen, MCV. Reconfigurarea bugetului multianual la jumătatea termenului, cu suplimentare de fonduri pentru România. Sprijinirea unui transfer de bune practici în ceea ce privește programele finanțate din fonduri UE. Stimularea politicilor de cercetare și inovare. Proiectul esențial este unul care se regăsesște în ERASMUS +: creșterea mobilității forței de muncă tinere în interiorul Uniunii Europene. Proiectul ține de valorificarea diplomelor obținute în România prin certificarea lor suplimentară în materie de pregătire individuală la nivelul instituțiilor universitare europene” (acesta din urmă este proiectul pe care Mihai Răzvan Ungureanu îl supune votului dvs -n.r.)

VOTEAZĂ AICI DACĂ SUSȚII SAU NU ACEST PROIECT

VEZI AICI LA MINUTUL 1.06.30 CUM RĂSPUNDE MRU LA ÎNTREBĂRILE LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: „AR FI MAI DE FOLOS MRU CA EUROPARLAMENTAR DECÂT CA PREȘEDINTE?”, „NU E O FORMĂ DE ÎNȘELĂTORIE FAPTUL CĂ CEI CARE ÎL VOTEAZĂ VOR CONSTATA CĂ PLEACĂ SPRE O ALTĂ POZIȚIE?”

BRUXELLIST este o campanie marca Gândul și primul reality show politic din spațiul public românesc.

La realizarea proiectului BRUXELLIST au contribuit: Clarice Dinu, Marian Sultănoiu, Anca Simina, Diana Marcu, Claudiu Pândaru (editorial); Romică Croitoru , Vlad Lomnășan, Cătalin Sanda , Andrei Boruzescu(imagine); Gabriel Buzuru (regizor emisie); Daniel Ivan (montaj); Cezar Helmis(producător); Septimiu Sărățeanu (producător executiv); Miruna Ionescu, Cristina Paul(producători segment); Remus Achim (grafică); Rafael Marinescu (copywriter).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb