Bușoi: „PNL seamănă cu frumoasa din pădurea adormită”. Orban: „Unde nu-i cap, vai de picioare”

Bușoi: „PNL seamănă cu frumoasa din pădurea adormită. Orban: „Unde nu-i cap, vai de picioare
Publicat: 22/04/2017, 10:04

Prezent vineri la Slatina, la ședința de alegere a noii conduceri a PNL Olt, Ludovic Orban, care și-a anunțat candidatura pentru președinția partidului la nivel central, le-a cerut colegilor din Olt să cântărească cu atenție pentru cine vor vota atunci când vor fi alegeri pentru șefia partidului, la nivel național.

„Partidul Național Liberal este astăzi în mâna proprietarilor de drept ai săi, membrii de partid. Aveți destinul partidului în mâna voastră. Puterea vă aparține. Voi hotărâți. (…) Nu uitați că pe 17 iunie trebuie să decideți cine conduce partidul la nivel național. Din păcate, din experiența ultimilor doi ani, aproape în fiecare zi mi-a răsunat în minte vorba aceea că unde nu-i cap, vai de picioare”, a afirmat Orban.

Și europarlamentarul Cristian Bușoi a criticat modul în care a fost condus partidul în ultima perioadă.

„Până acum, dezbaterile interne care au avut loc nu au arătat nicio soluție pentru viitor. Adeseori, se vorbește mult și se spune puțin. Impresia pe care o lăsăm publicului este că PNL încă nu și-a găsit o direcție și încă plutește în derivă. Nu e un reproș pe care îl fac neapărat colegilor mei. Sigur că am și eu partea mea de responsabilitate. (…) Partidul Național Liberal, astăzi, seamănă cu frumoasa din povestea cu pădurea adormită, care trebuie să se trezească, dar care trebuie să se trezească singură pentru că nu va veni niciun cavaler pe cal alb să o trezească”, a declarat Cristian Bușoi.

Bușoi a precitat că liberalii trebuie să devină „pragmatici” și să muncească pentru a recupera electoratul pierdut „care l-a votat pe Klaus Iohannis, în turul întâi, care au votat chiar și la locale și care ne-a părăsit la alegerile parlamentare”.