Buzatu, după respingerea propunerilor de miniștri: Iohannis exercită presiuni asupra Guvernului în speranța că va abandona

Redactor:
Teodor Bobei
Buzatu, după respingerea propunerilor de miniștri: Iohannis exercită presiuni asupra Guvernului în speranța că va abandona
Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat, joi, pentru Mediafax, că președintele Klaus Iohannis încearcă să exercite presiuni permanente asupra Guvernului în speranța că va abandona guvernarea. El a adăugat că Executivul își va alege singur data la care se va prezenta în Parlament.

„Ideea este ca președintele încearcă persuasiv sa exercite presiuni permanent asupra guvernului în speranța că guvernul va abandona guvernarea. Președintele Iohannis, care a fost președintele PNL și exercita o mare influenta acolo poate să ceară să se introducă moțiunea de cenzură dacă domnia sa va considera că nu mai avem majoritate în Parlament”, a declarat Dumitru Buzatu, joi, pentru Mediafax, după ce Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștrii interimari.

Social-democratul a adăugat că întru-cât nu există un termen prevăzut în Constituție pentru prezentarea Guvernului în Parlament, Executivul se va prezenta în Parlament la o dată stabilită de aceștia.

„Dincolo de asta, este important ca Guvernul să se comporte în raport cu prevederile constituționale, în mod legal. Întru-cât nu există o formulă care să conțină termene foarte precise vom alege noi data la care să ne prezentăm în Parlament, nu când va vrea președintele Iohannis”, a mai spus Buzatu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

 

Inchide