Calculele PDL pentru referendumul de demitere a lui Băsescu: câți oameni ar putea ieși la vot

Calculele PDL pentru referendumul de demitere a lui Băsescu: câți oameni ar putea ieși la vot

Sondajele și analizele realizate la comanda PDL indică faptul că la referendumul de duminică se vor prezenta 42 – 43% din persoanele înscrise pe listele electorale, adică aproximativ șase – șapte milioane de români. Dezvăluirea a fost făcută de președintele interimar al PDL București, Adriean Videanu, într-o ediție specială a GÂNDUL LIVE.

„Nu vor fi 6 milioane împotriva lui Traian Băsescu, ci 6 milioane se vor prezenta la vot. Dacă vor vota toți pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul celor 256, iar restul de 15-16 milioane nu îl validează. Mă pot uita în ochii celor 15 milioane”, a arătat Videanu.

El a spus că Traian Băsescu se afla pe un „trend foarte bun”, dar el și PDL s-au temut de frauda pusă la cale de cei de la USL.

„Dacă PDL nu îndemna oamenii să stea acasă, pe analizele noastre, avem sondaje din 3 în 3 zile, trendul era foarte bun. În urmă cu 10 zile eram la o intenție de vot 56% – 44% pentru suspendare. Dar ce făceam cu tentativa de fraudă? Greu de spus dacă câștigam”, a afirmat Videanu.

Potrivit acestuia, democrat-liberalii nu vor merge la vot, dar 300.000 de oameni vor fi în stradă pentru a supraveghea corectitudinea modului în care se desfășoară referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

„De la distanță, vom supraveghea votul. Toți militanții PDL vor fi în stradă, aproape 300.000 de oameni. Este de datoria noastră să facem acest lucru. Oamenii știu exact ce au de făcut în ziua votului”, a precizat Videanu.

Videanu a spus că președintele suspendat se poate întoarce la Cotroceni cu „fruntea sus”, chiar dacă vor exista împotriva sa șase milioane de voturi, deoarece 15 milioane de români nu au validat demersul celor de la USL.

O nouă măsură surpriză pregătită de PDL este verificarea foarte rapidă a listelor de vot pentru a identifica voturile multiplu.

„PDL va ieși în termen de 48 de ore cu toți cei care vor vota suplimentar. Nu ne ajută STS, este doar în mintea unui coleg de-al dvs de mass-media. Lucrurile se bazează numai pe documente legale. Toți reprezentanții PDL în secțiile de vot au depus cereri să li se dea listele permanente și cele suplimentare. Vom începe verificarea de la listele suplimentare cu CNP. Verificarea este doar o problemă de soft. Nu avem nicio problemă legală”, a spus Videanu. El a adăugat că PDL va contesta rezultatul referendumului dacă vor exista fraudele la care se așteaptă.

Adriean Videanu a prezentat și strategia și ținta PDL pentru pentru alegerile parlamentare. În privința politicii de alianțe, democrat-liberaii preferă PNL.

„PNL este prima opțiune pentru o alianță cu PDL. Vedeți atitudinea pe care o are față de Andrei Chiliman Crin Antonescu. Antonescu nu are nici 10% din voturile lui Chiliman”, a declarat Videanu.

El a precizat că PDL este azi la 23,7%, în creștere, deoarece după alegerile locale scăzuse la 18%.

„După ce s-a întâmplat în ultima perioadă, USL este sub 50%. PP-DD este un partid care crește. Este un avantaj dacă Traian Băsescu rămâne la Cotroceni și după parlamentare. USL va fi pe la 41%, iar PDL dacă va avea 30% va primi nominalizarea pentru primul ministru”, a afirmat Adriean Videanu.

Democrat-liberalul l-ar susține în funcție de premier pe actualul ministru de finanțe, Florin Georgescu. În plan economic, democrat-liberalul a caracterizat decizia de intrare în insolvență a Hidroelectrica drept „o decizie riscantă cu riscuri de neevaluat”.

„Ori cineva vrea să vândă Hidroelectrica pe 2 lei , fie este un management slab”, a subliniat Videanu.

Cele mai importante declarații ale lui Adriean Videanu

Eu nu merg la vot așa cum cred că vor face majoritatea românilor pentru că nu vreau să validez un demers periculos pentru România la limita unei lovituri de stat. E greu de făcut o evaluare câți români vor vota împotriva lui Traian Băsescu –  avem o tentativă de fraudă fără precedent pe care o pregătește USL. Depinde de nivelul de furt, ne așteptăm să fure. Potrivit sondajelor noastre se vor prezenta la vot 42 – 43%, vor veni  6-7 milioane de persoane.


Nu vor fi 6 milioane împotriva lui Traian Băsescu, ci 6 milioane se vor prezenta la vot.Dacă vor vota toți pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul celor 256, iar restul de 15-16 milioane nu îl validează. Mă pot uita în ochii celor 15 milioane.


USL încearcă ca acest demers samavolnic să îl valideze prin votul românilor. Nu confundați un proces de alegeri cu unul de referendum. Nu este o competiție electorală de încredere, ci una de sancțiune.

Președintele are în obiectiv reînceperea reconstrucției încrederii României. Și-a demonstrat încrederea în fața partenerilor europeni.

Dacă nu vin jumătate plus unu din români, înseamnă că nu ai cum să nu ai încredere într-un președinte ales. Tentativa de fraudă este minuțios pregătită.


Duminică noi nu boicotăm referendumul, vom fi în stradă. La Teleorman se iau sucurile cu autocarul sau vin să facă plajă la Videle. Câți sunt cu viză de flotant într-o comună?

PDL va ieși în termen de 48 de ore cu toți cei care vor vota suplimentar. Nu ne ajută STS, este doar în mintea unui coleg de-al dvs de mass-media. Lucrurile se bazează numai pe documente legale. Toți reprezentanții PDL în secțiile de vot au depus cereri să li se dea listele permanente și cele suplimentare. Vom începe verificarea de la listele suplimentare cu CNP. Verificarea este doar o problemă de soft. Nu avem nicio problemă legală.

Fac un apel cătrei cei care se pot lăsa ca masă de manevră pentru votul multiplu: PDL nu va ezita să sesizeze organele abilitate.

La nivelul de mobilizare al PDL pentru a preîntâmpina tentativa de fraudă, nu se va putea valida referendumul pentru prezență.

Noi îi facem plângere penală celui de la FEPA 74 Bârlad.

Nu sunt de acord cu excesele în a forța o anumită atitudine a oamenilor, nu este legal. În fiecare județ avem acel task-force cu care vom monitoriza tot ce se întâmplă în sistemul electoral.

De la distanță, vom supraveghea votul. Toți militanții PDL vor fi în stradă, aproape 300.000 de oameni. Este de datoria noastră să facem acest lucru. Oamenii știu exact ce au de făcut în ziua votului.

Categoric vom contesta rezultatul referendumului dacă vom constata fraude. Vom centraliza pe tipuri de sesizări, BEC nu poate da verdictul final până nu soluționează toate contestațiile.


Îl știm cu toții pe Traian Băsescu ca pe un luptător, a crezut că va fi o competiție corectă. În momentul în care înființezi secții de votare ilegale în cârciumi, hoteluri, cât nu pui camere de luat vederi în secții, cât nu se semnează declarația pe proprie răspundere, este clar că premeditezi o fraudă. Motiv pentru care decizia PDL a fost aceea de a nu participa la acest referendum.

Dacă PDL nu îndemna oamenii să stea acasă, pe analizele noastre, avem sondaje din 3 în 3 zile, trendul era foarte bun, în urmă cu 10 zile eram la o intenție de vot 56% – 44% pentru suspendare. Dar ce făceam cu tentativa de fraudă? Greu de spus dacă câștigam.

Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni cu fruntea sus, faceți o diferență între alegeri și un referendum. Nu este o competiție electorală, este o solicitare a 256 de parlamentari de sancționare a șefului statului.

Nu am discutat cu președintele Băsescu despre demisia sa dacă sunt 6 milioane de voturi pentru demitere.


S-a mâncat din puterea de cumpărare a oamenilor cu 9,6%.

USL are și oameni care judecă, nu sunt doar oameni ca Victor Ponta. Victor Ponta are o problemă de furt, minciună. Ponta nu mai are niciun fel de credibilitate în fața partenerilor europeni. Este un lider căruia m-am hotărâr să nu-i mai răspunde. Este o problemă patologică, este un om bolnav.

Nu i-am întrebat pe cei 15 milioane, la un referendum populația se manifestă.

Traian Băsescu trebuie să prezinte adevărata situație din România partenerilor europeni, dacă se întoarce la Cotroceni.

Ar trebui o discuție foarte serioasă între toate partidele din România. România are perspectiva, Grecia este mic copil, dacă nu accesăm fondurile europene, nu creăm locuri de muncă, are o perspectivă foarte grea.


Am discutat neoficial cu lideri din UNPR care sunt în dezacord cu ce se întâmplă.

Îl credeți pe Crin Antonescu că se retrage din viața politică? Antonescu și-a contrazis o declarație de 3 ori într-o zi.

Vă amintiți anii ’46 cum se pregăteau alegerile? Este o declarație puțin forțată, dar metodele sunte aceleași.

PDL este azi la 23,7%, mulți oameni condamnă procesul făcut de cei de la USL. După alegeri, PDL se dusese la 18%. După ce s-a întâmplat în ultima perioadă, USL este sub 50%. PP-DD este un partid care crește.

Este un avantaj dacă Traian Băsescu rămâne la Cotroceni și după parlamentare și la care USL va fi pe la 41%, iar PDL dacă va avea 30% va primi nominalizarea pentru primul ministru. Toate alianțele noastre vor fi post-electorale.

PNL este prima opțiune pentru o alianță cu PDL. Vedeți atitudinea pe care o are față de Andrei Chiliman Crin Antonescu. Antonescu nu are nici 10% din voturile lui Chiliman.


Nu este o competiție între Traian Băsescu cu cei 256 de parlamentari, ci a celor 256 împotriva lui Traian Băsescu.

MR Ungureanu este un lider cu calități foarte bune și poate reprezenta o candidatură pentru orice funcție. PDL nu are face niciun fel de evaluări legate de candidatura la președinție.

Crin Antonescu se bate singur prin tot ce a făcut până acum. Cel mai mare dușman al lui Crin Antonescu este Crin Antonescu.

Un prim-ministru gen Florin Georgescu, eu l-aș susține. Are capul pe umeri, înțelege dificultatea momentului. Este singurul ministru care lucrează, restul sunt în campanie.

Jenant raportul de audit de la Ministerul Dezvoltării.

Am putea accesa ajutoarele de urgență de la UE din cauza secetei, dar autoritățile sunt în campanie. Oamenii au nevoie de bani rapid. Nimeni nu se ocupă de guvernare.

Rămâne de văzut dacă ne îndeplinim obligațiile luate în fața FMI. Este posibil să se încadreze în aceste ținte. Mă îngrijorează situația din economia reală. Este o economie ca un corp uman fără sânge.


Haideți să vedem finalitatea procesului de la Hidroelectrica, insolvența va aduce prejudicii acestei companii, eu nu mi-am putut-o asuma. Ce facem cu Hidroelectrica care ajunge cu o masă credală de 2 mld de euro, va fi un dosar greu. Soluția era cea pe care am propus-o și a fost discutată în CSAT, prin spargerea Hidroelectrica și rezilierea contractelor cu băieții deștepți. Mie mi se pare că intrarea în insolvență că este o decizie foarte riscantă cu consecințe de neevaluat. Primele efecte au fost: scăderea ratingului Hidroelectrica.

Ori cineva vrea să vândă Hidroelectrica pe 2 lei , fie este un management slab.

Renegocierea contractelor cu băieții deștepți nu a fost dusă până la capăt în timpul mandatului guvernului Ungureanu pentru că a căzut Guvernul.

Eu am lăsat una din cele mai profitabile companii din România: Hidroelectriva. Profitul brut a fost de 130 milioane de euro. 35% din energie pleacă sub prețul pieței către populație.

Eu am fost cel care am inițiat în discuțiile cu FMI discuția despre privatizarea managementului companiilor de stat. Am propus să privatizăm 35% din Romgaz pe bursă, 51% să rămână la stat. Am spus cine ia un pachet de 18% îi dăm și managamentul. Eu statul nu îmi rezerv decât să intervin în situații speciale.


Întrebare Gândul: Cum se numește un președinte care primește 6 milioane de voturi împotrivă și se întoarce la Palatul Cotroceni?
Videanu: Traian Băsescu.

Are vreun competitor Traia Băsescu?


PSD și USL pot să facă orice după referendum. O hotărâre a Parlamentului nu poate bate Constituția. Credeți că poporul român mai suportă un alt demers?

Toți liderii europeni care au trecut prin perioada de criză au pierdut din încredere.

 

 

 

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide