Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”

În luna mai a acestui an a fost publicată în Monitorul Oficial legea prin care persoanele fizice și firmele care au fost afectate în perioada stării de urgență pot amâna plata chiriei. Din nefericire, autoritățile nu vor aplica această lege prea curând, existând probleme și în ceea ce privește caracterul retroactiv al amânării plății chiriei.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu reamintește că această lege a intrat în vigoare pe data de 21 mai a acestui an, numai că – nici până acum – nu există normele de aplicare. În astfel de condiții, ”gura de aer” pe care ar fi primit-o sutele de mii de români intrați în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus și zecile de companii care nu au putut funcționa este doar o perspectivă din ce în ce mai îndepărtată.

”Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Domnul Cîțu refuză să-i facă normele de aplicare”

Într-un răspuns trimis către Camera Consultanților Fiscali – referitor la termenul pe care legea îl prevede, de încadrare în termen, unde este menționat că „ministerele de resort vor elabora proceduri de punere în aplicare” -, Ministerul Finanțelor Publice a explicat, potrivit hotnews.ro: ”Acest aspect implică, în primul rând, identificarea autorităților cărora le revine această competență, precum și cunoașterea intenției de reglementare, fapt pentru care Ministerul Finanțelor Publice a considerat, la rândul său, că este necesar a fi aduse clarificări de către emitent”.

În concluzie, Ministerul Finanțelor nu știe, încă, cine ar trebuie să elaboreze procedurile de punere în aplicare a acestei legi, iar Călin Popescu Tăriceanu consideră că singurul ”defect” al legii este acela că ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție. Acesta este, de fapt, motivul principal pentru care Florin Cîțu ”refuză” să facă normele de aplicare.

”Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, încheie Călin Popescu Tăriceanu mesajul postat în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația