Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”

În luna mai a acestui an a fost publicată în Monitorul Oficial legea prin care persoanele fizice și firmele care au fost afectate în perioada stării de urgență pot amâna plata chiriei. Din nefericire, autoritățile nu vor aplica această lege prea curând, existând probleme și în ceea ce privește caracterul retroactiv al amânării plății chiriei.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu reamintește că această lege a intrat în vigoare pe data de 21 mai a acestui an, numai că – nici până acum – nu există normele de aplicare. În astfel de condiții, ”gura de aer” pe care ar fi primit-o sutele de mii de români intrați în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus și zecile de companii care nu au putut funcționa este doar o perspectivă din ce în ce mai îndepărtată.

”Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Domnul Cîțu refuză să-i facă normele de aplicare”

Într-un răspuns trimis către Camera Consultanților Fiscali – referitor la termenul pe care legea îl prevede, de încadrare în termen, unde este menționat că „ministerele de resort vor elabora proceduri de punere în aplicare” -, Ministerul Finanțelor Publice a explicat, potrivit hotnews.ro: ”Acest aspect implică, în primul rând, identificarea autorităților cărora le revine această competență, precum și cunoașterea intenției de reglementare, fapt pentru care Ministerul Finanțelor Publice a considerat, la rândul său, că este necesar a fi aduse clarificări de către emitent”.

În concluzie, Ministerul Finanțelor nu știe, încă, cine ar trebuie să elaboreze procedurile de punere în aplicare a acestei legi, iar Călin Popescu Tăriceanu consideră că singurul ”defect” al legii este acela că ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție. Acesta este, de fapt, motivul principal pentru care Florin Cîțu ”refuză” să facă normele de aplicare.

”Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, încheie Călin Popescu Tăriceanu mesajul postat în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Bolile neurologice afectează mai mulți oameni decât s-a crezut până acum