Călin Popescu Tăriceanu: ”Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră”

Călin Popescu Tăriceanu: ”Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră”
Călin Popescu Tăriceanu: ”Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră”

Pandemia de coronavirus este departe de a fi încheiată, specialiștii avertizând, în fiecare zi, că valul doi își arată deja semnalele negative. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu aduce în atenție informații alarmante transmise de Institutul Național de Statistică.

În anul 2020, scrie Călin Popescu Tăriceanu, potrivit INS, au murit cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași perioadă a anului 2019. Informația nu poate tratată cu superficialitate, consideră Tăriceanu, chiar dacă știrile legate de COVID sau scandalurile ”cu diplome false” sunt în centrul atenției.

”În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor lui Ludovic Orban a trecut aproape neobservată o informație care ar trebui să ne alarmeze.

Institutul Național de Statistică spune că în luna august 2020 au decedat cu 3.270 mai mulți români decât în aceeași lună a anului 2019! Din acest număr, cam 1.200 a fost numărul celor declarați decedați din cauza de COVID-19”, notează Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Cei peste 2.000 de români care au decedat suplimentar față de numărul celor din august 2019 sunt, probabil, victimele spitalelor închise. Sunt bolnavii cronici care nu au mai avut acces la îngrijire medicală. Sunt o parte din cei 3 milioane de bolnavi cronici a căror stare de sănătate s-a deteriorat cu fiecare zi și care au fost sacrificați de către Guvernul Orban în numele luptei cu virusul!

Călin Popescu Tăriceanu

”Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID!”

Călin Popescu Tăriceanu reamintește, pe pagina sa de Facebook, că a cerut cu mai multe luni în urmă redeschiderea ”tuturor spitalelor” pentru bolnavii non-COVID.

Numai că acest demers al său nu a avut, cel puțin până acum, rezultatul scontat, iar milioane de români sunt obligați să stea la coadă – zile sau săptămâni – pentru a primi tratamentul de care au nevoie. În astfel de condiții, scrie Tăriceanu, guvernul coordonat de Ludovic Orban ar trebui să nu mai încaseze controbuțiile la sănătate de la cei ”pe care îi ignoră”.

”Am cerut încă de acum câteva luni deschiderea tuturor spitalelor pentru bolnavii non-COVID! Această solicitare este valabilă și astăzi, pentru că în continuare sunt zeci de spitale care stau goale, în vreme ce milioane de pacienți așteaptă la rând pentru un tratament timp de zile sau săptămâni!

Dacă nu sunt capabili să asigure tratamentul tuturor celor care au nevoie de el, Guvernul Orban ar trebui să nu mai încaseze contribuție la asigurări de sănătate de la cei pe care îi ignoră dându-le acestora șansa ca, de aceiași bani, să se trateze în sistemul privat! Soluții sunt, trebuie doar să-ți pese de oameni!”, încheie Călin Popescu Tăriceanu postarea din mediul online.

În mulțimea de știri îngrijorătoare legate de COVID-19 sau cele legate de scandalurile cu diplome false ale oamenilor…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Marţi, 13 octombrie 2020

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun