Călin Popescu Tăriceanu propune organizarea alegerilor parlamentare în luna martie 2021. Care sunt argumentele liderului ALDE

Călin Popescu Tăriceanu propune organizarea alegerilor parlamentare în luna martie 2021. Care sunt argumentele liderului ALDE
Călin Popescu Tăriceanu propune organizarea alegerilor parlamentare în luna martie 2021. Care sunt argumentele liderului ALDE: ”Rămânem într-o democrație participativă și liberă sau lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”
Publicat: 30/09/2020, 10:37
Actualizat: 30/09/2020, 11:27

Biroul Electoral Central nu a anunțat, încă, rezultatele finale oficiale ale alegerilor locale 2020, însă discuțiile se mută, încetul cu încetul, către alegerile parlamentare care urmează să aibă loc.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu propune care aceste alegeri parlamentare să fie organizate în luna martie a anului viitor, punctând și 4 puncte de reper care devin argumente forte în favoarea acestei idei. Curtea Constituțională a decis că Parlamentul României stabilește data organizării alegerilor parlamentare, iar liderul ALDE este de părere că fixarea acestei date trebuie să fie prioritară.

”Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor parlamentare este constituțională.

În aceste condiții cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021”, notează liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon”

Liderul ALDE prezintă, în mediul online, motivele care l-au determinat să ceară ca alegerile parlamentare să se desfășoare în primăvara anului viitor.

Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente:

  1. Să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări și încă nu au venit valurile de la deschiderea școlilor și alegerile locale.
  2. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor și gripelor de sezon care vor complica și mai tare situația medicală.
  3. Vom da o șansă noilor administrații locale să se așeze, să facă pregătiri pentru iarnă și nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare. Asta dacă toți reprezentanții clasei politice consideră că cetățeanul are întâietate.
  4. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulți români pentru a putea organiza în siguranță secții de vot.

”Intuiesc reacția lui Orban (Tăriceanu a obținut un scor mic și nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem să rămânem într-o democrație participativă și liberă sau abandonăm această idee și lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!”, concluzionează Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

Curtea Constituțională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabilește data alegerilor…

Publicată de Calin Popescu Tariceanu pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase