Campanie electorală cu pumni și picioare la Buzău. Cezar Preda cere „securizare”

Campanie electorală cu pumni și picioare la Buzău. Cezar Preda cere securizare
Publicat: 25/11/2012, 20:55
Actualizat: 30/09/2018, 00:04

Prim-vicepreședintele PDL, deputatul Cezar Preda, le atrage atenția șefului Poliției Buzău și ministrului Mircea Dușa asupra modului în care se desfășoară campania electorală la Buzău și cere măsuri urgente, după scandalul izbucnit, sâmbătă, între două echipe de susținători ai USL și ARD.

Potrivit liderului democrat-liberal Cezar Preda, ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, este „total depășit” și-i cere acestuia securizarea campaniei electorale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Vreau sa îi transmit un mesaj ministrului Dușa. Domnule ministru, ați uitat că Cezar Preda este un parlamentar în funcție? Domnule șef al Poliției Buzău, ați uitat că eu sunt deputat în funcție, și nu un candidat. Eu sunt parlamentar în functie și atâta timp cât eu respect legile României și jurâmântul prin care țara m-a responsabilizat vă rog sa vă respectați obligațiile legale față de un deputat al României și să nu pactizați cu lumea interlopă și cu oamenii puși să facă scandal. Vă rog să securizați campania electorală pentru că nu vrem decât să fim lăsați în pace să explicăm oamenilor casă de casă și nu după afișe ceea ce am făcut și ce vom face. Ăsta este anunțul meu pentru ministrul de Interne care este total depășit și îl anunț că mai sunt două săptămâni de campanie”, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, Cezar Preda.

Deputatul de Buzău a adăugat că în acest județ USL ar avea ajutorul Poliției și Poliției Locale, dar și al interlopilor.

„USL, la Buzău, nu va face ce vrea nici cu ajutorul Poliției județene, nici cu ajutorul Poliției Locale, și nici cu ajutorul interlopilor. Unde sunt militanții PSD de 20 de ani, oameni serioși care veneau și explicau oamenilor de ce face bine PSD de ce face rău PDL? Nu mai sunt la PSD. Acum e vremea huliganilor, a băieților din baruri și a interlopilor. Poliția nu a vrut să intervină absolut deloc la Mărăcineni, deși stia că este o caravană de aproape 150 de persoane”, a afirmat Cezar Preda.

Precizările lui Preda vin după ce, sâmbătă, două echipe de campanie ale USL și ARD s-au luat la bătaie în localitatea buzoiană Mărăcineni, contracandidatul lui Preda, Marcel Ciolacu, declarând ulterior că agresiunea s-ar fi petrecut sub ochii liderului PDL Buzău.

Preda a precizat că incidentul de sâmbătă a fost provocat doar pentru a-i crește popularitatea contracandidatului său din partea Uniunii Social Liberale.

„Resping și regret orice fel de incident indiferent de unde este omul care are de suferit. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Mărăcineni, lucru pe care l-am aflat din presă, este regretabil și arată o doză de disperare cu privire la șansele candidatului lor pe Colegiul 7. Eu am fost însoțit, ieri, de peste 150 de oameni și 30 de mașini. Am înțeles de la responsabilii mei de campanie că alături de caravana noastră s-au lipit două mașini, una cu portavoce și una cu unii de la Poliția Comunitară cu bâte în mașină. Li s-a spus să plece și au plecat apoi s-au întors să creeze un eveniment. Vă întreb acum: cum este ca 5 suporteri ai lui Dinamo să intre în galeria Stelei de 10 mii de oameni și să strige pro Dinamo? La ce să te aștepți? Nu se pot produce decât busculade și amândouă părțile pică rău. Eu invit USL să renunțe la astfel de acțiuni”, a declarat, duminică, liderul PDL, Cezar Preda.

Preda a lansat un atac dur la adresa contracandidatului său, Marcel Ciolacu, candidat USL pe Colegiul 7 Camera Deputaților, susținând că acesta și-ar face campanie cu interlopi și cămătari.

Marcel Ciolacu, președintele organizației municipale a PSD, este viceprimarul orașului Buzău, aflat la al doilea mandat, și candidează acum pentru un mandat de deputat pe Colegiul 7 Camera Deputaților, unde a fost ales deputat Cezar Preda în urmă cu patru ani.

Imediat după incidentul de sâmbătă, Ciolacu, care a declarat că doi membri ai caravanei USL au fost răniți în urma altercației, i-a cerut lui Cezar Preda retragerea din cursa electorală pe motiv că nu a aplanat conflictul dintre taberele de susținători deși s-ar fi aflat în apropiere.

Duminică, Biroul de Relații cu Presa al IPJ Buzău a transmis că în 24 noiembrie, în jurul orei 10.00, a fost sesizată producerea unui conflict în comuna Mărăcineni, între persoane ce făceau parte din caravanele electorale a două formațiuni politice.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului a intervenit un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Mărăcineni, polițiștii reușind astfel să aplaneze starea conflictuală. În timpul efectuării primelor verificări a fost identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Buzău, care a precizat că a fost agresat de către mai mulți tineri din rândul celeilalte caravane electorale.

Buzoianul respectiv nu prezenta urme vizibile de violență, iar în urma examinării medicale la Spitalul Județean de Urgență Buzău nu i s-a stabilit niciun diagnostic.

Ulterior, la sediul Secției 1 Poliție Rurală Mărăcineni s-a prezentat reprezentantul unei formațiuni politice care a sesizat că a fost agresat și un tânăr de 21 de ani, tot din Buzău, care făcea parte din același grup de susținători ca și buzoianul de 31 de ani. Totodată, reprezentantul formațiunii politice respective a precizat că, în timpul conflictului, o femeie în vârstă de 34 de ani, din comuna Mărăcineni, a smuls o stație de amplificare de pe un autoturism ce făcea parte din caravană și a aruncat telefonul mobil cu care un susținător filmase altercația, deteriorând aparatul.

În baza plângerilor formulate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Mărăcineni au întocmit dosare penale, în care trei bărbați în vârstă de 40, 23 și 37 de ani și femeia în vârstă de 34 de ani, toți din comuna Mărăcineni, sunt cercetați pentru loviri sau alte violențe, față de femeia respectivă fiind declanșate cercetări și pentru furt calificat și distrugere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Vreme aspră și azi, în România. Unde va ploua din plin
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani