Cât timp vrea să fie Liviu Dragnea numărul unu în PSD

Publicat: 21/07/2015, 17:21

Ruptura oficială între Liviu Dragnea și Victor Ponta a fost declanșată de intenția premierului de a-și lăsa un succesor la partid în persoana președintei Consiliului Național, Rovana Plumb. Dragnea nu a fost de acord cu decizia lui Ponta și a început să-și convingă colegii că partidul trebuie condus cu mână forte până la viitorul Congres și nu de o persoană numită de Ponta, ci de una aleasă de Comitetul Executiv al partidului.

Dragnea le-a spus colegilor că va candida pentru funcția de președinte al partidului în cadrul Comitetului Executiv, dar că această perioadă de interimat este pe perioadă fixă, până la organizarea Congresului PSD. El s-a asigurat și că Gabriel Oprea, președintele UNPR, nu va avea o problemă dacă Rovana Plumb nu va ajunge președintele PSD. Dragnea a spus ieri, după ce a băut un pahar de vin rece cu Oprea, că acesta nu se va implica în stabilirea președintelui PSD. Dragnea a avut joia trecută o discuție de patru ore cu Ponta, la finalul căreia și-a menținut hotărârea de a candida la Comitetul Executiv pentru funcția de președinte PSD.

Candidatura lui Dragnea este văzută și ca o luptă între teritoriu și centru, mulți lideri de organizații județene fiind nemulțumiți că în ultimii ani toate deciziile majore s-au luat la București, fără consultarea prealabilă a celor din teritoriu.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea are și o problemă majoră, el fiind condamnat în acest an la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Primul termen din recurs a fost deja stabilit pentru luna septembrie a acestui an, deci este posibil ca până la finele anului să existe o decizie definitivă a instanței în ceea ce-l privește pe Dragnea.

Cu toate acestea, social-democrații consideră că acesta nu este un impediment pentru candidatura lui Dragnea la șefia partidului. Coordonatorul politic al partidului a fost iritat de campania media declanșată împotriva sa și alimentată din interiorul partidului, dar și de declarațiile lui Ilie Sârbu care a afirmat că Dragnea nu are nicio calitate în partid pentru a cere convocarea Congresului.

Mai mult, relația Dragnea – Ponta scârțâie serios de mai bine de un an de zile, dar Dragnea a evitat să iasă la bătaie directă împotriva lui Ponta. Premierul nu l-a informat pe Dragnea nici în momentul retragerii sale din fruntea PSD, gest catalogat de Dragnea drept o greșeală.

Rovana Plumb, președinta Consiliului Național, a primit deja sprijinul Biroului Permanent Național pentru a-și continua mandatul de interimar în fruntea partidului. Ea este puternic susținută de Victor Ponta și de președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Valeriu Zgonea nu este interesat să preia interimatul în fruntea PSD, el dorind să câștige funcția de președinte al PSD la Congres. Zgonea a dat un interviu recent pentru Associated Press în care a afirmat că Ponta este inculpat, iar Dragnea condamnat, PSD având urgent nevoie de un Congres pentru stabilirea noii conduceri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului