Cătălin Predoiu, părăsit de liberali. Gorghiu și Blaga nu și-au asumat pierderea Capitalei

Cătălin Predoiu, părăsit de liberali. Gorghiu și Blaga nu și-au asumat pierderea Capitalei
Publicat: 05/06/2016, 23:08
Actualizat: 05/06/2016, 23:45

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a ieșit singur în conferința de presă, anunțând că liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga vor prezenta rezultatele obținute de PNL la nivel național în cursul zilei de luni.

Cătălin Predoiu, vizibil a afectat de scorul obținut în cursa pentru Capitală, a anunțat că își va da demisia din funcția de președinte al PNL București și i-a rugat pe reprezentanții PNL din secțiile de votare să își facă datoria până la capăt, afimând că fiecare vot contează pentru partid.

Predoiu a mai admis că rezultatul a demonstrat că ”o coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul Capitalei să nu fie Gabriela Firea, ci Nicușor Dan”, în condițiile în care a refuzat să se retragă din cursă în favoarea acestuia și a susținut că are în jur de 25% în sondaje, dar nu a obținut decât jumătate din acestă cifră, potrivit exit-pollurilor.

Deputații PNL Ionuț Stroe și Cezar Preda au fost singurii care au asistat la conferința de presă susținută de Cătălin Predoiu.

Și pe parcursul zilei liderii PNL au stat ascunși, împărțindu-se în cele două sedii. Singurii care au făcut declarații de presă au fost purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda, și vicepreședintele PNL Mihai Voicu.

Pe lângă semnalarea neregulilor constatate în procesului electoral și încurajarea cetățenilor să își exercite dreptul de vot, în contextul în care prezența la urne a fost redusă în prima parte a zilei, liberalii s-au războit cu premierului Dacian Cioloș și i-au transmis să nu se mai preocupe de reforma partidelor politice, ci să se implice în rezolvarea problemelor generate de inundații.

Dacă liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga s-au ascuns în ziua alegerilor, atât Lucian Isar, cât și soția lui Vasile Blaga au putut fi văzuți în parcul din incinta Modrogan 1, bucurându-se de soarele după-amiezii.

Soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar, a alergat în Parcul Modrogan, în timp ce soția lui Vasile Blaga și-a plimbat nepotul, dar și un câine, un partuped alb de talie mică.

În jurul orei 14, surse din PNL susțineau că ”se va strâge lanțul” până spre seară și candidatul PNL la Primăria Capitalei ar putea ieși pe locul al doilea, după candidatul PSD, Gabriela Firea, însă atmosfera a devenit din ce în ce mai tensionată pe măsură ce liberalii au primit semnale că vor pierde primăriile de sectoare. PNL spera să câștige primăria sectorului 1, unde a candidat deputatul PNL Alexandru Nazare susținut de fostul primar Chiliman și primăria sectorului 4, unde primarul interimar al Capitalei a candidat susținut de fostul primar Cristian Popescu Piedone, însă exit-poll-urile le-au spulberat speranțele.

PNL a păstrat legatura în ziua alegerilor cu liderii din teritoriu pentru a vedea care este prezența la vot și dacă legislatia electorala este respectată. Pe parcursul zilei, în conferințe de presă liberalii au semnalat nereguli în sectorul 1, în județele Prahova, Ialomița, Gorj și Mureș.

În țară, liberalii au câștigat, potrivit primelor estimări, 15 municipii reședință de județ, printre care Constanța, Galați, Suceava, Cluj, Călărași, Arad, Oradea, Alba, Ploiești, Timișoara, Sibiu, Zalău, Focșani.

Deși plecați din PNL din cauza problemelor penale, Mircea Gutău și George Scripcaru, au câștigat în Râmnicu Vâlcea și Brașov.

De asemenea, au mai câștigat Dorin Florea la Târgu Mureș, Ion Lungu la Suceava, dar și Ion Drăgulin la Călărași.

Alegerile locale din acest an au picat în Duminica Orbului, la fel ca în urma cu 26 de ani, când s-a înregistrat o victorie zdrobitoare pentru FSN și pentru Ion Iliescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?